Kurtlar Köyü Pazarpınar Mahallesi Camisi'nin Yapımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Kurtlar Köyü Pazarpınar Mahallesi Camisi'nin Yapımına Başlandı

Kurtlar Köyü Pazarpınar Mahallesi Camisi\'nin Yapımına Başlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kurtlar köyünde 1972 yılında yapılan ve ihtiyacı karşılamayan Pazarpınar Mahallesi Camisi yıkılarak yeniden inşa ediliyor.Kdz.

25.05.2012 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kurtlar köyünde 1972 yılında yapılan ve ihtiyacı karşılamayan Pazarpınar Mahallesi Camisi yıkılarak yeniden inşa ediliyor.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, ilçeye bağlı 1972 yılında yapılan ve ihtiyacı karşılamayan Pazarpınar Mahallesi Camisi'nin yıkılarak yeni cami yapımına başlandığını söyledi. Hayırsever Mehmet Öztürk ve Musa Öztürk'ün mevcut cami arsasına ek olarak 2 bin metrekare arsa bağışladığını ve eski caminin yerine yapılacak yeni camide 800 kişi aynı anda ibadet yapabileceği planlandığını yeni caminin müştemilatı içerisinde Kur'an Kursu, toplantı salonu, kütüphane, şadırvan, imam lojmanı bulunacağını ifade eden Erkan, "Kur'an'da 'Allah'ın mescidlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namaz kılan, zekat veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder' buyruluyor. Bu ilahi mesajın inananların cami yapma ve yaşatma hususundaki gayretlerine esas teşkil etmektedir. Bu gayretin ilk örneği, Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicretinden sonra kendisinin de bizzat bedenen Mescide-i Nebeviyye'nin inşasında çalışarak göstermiştir. Camilerimizin inşası ve ihyası günümüze kadar o günkü hizmet aşkıyla devam ede gelmiştir. Hayırsever iş adamı Aydın Yiğitoğlu, Mehmet Öztürk ve Musa Öztürk'ün çok büyük katkıları, köy ihtiyar heyeti ve İmam-Hatibimiz Ercan Kocatürk'ün desteği, bölge halkının yardımı ve dualarıyla yeni caminin en kısa zamanda bitirileceğini, yardımseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtlar Köyü Pazarpınar Mahallesi Camisi'nin Yapımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement