Kahramanmaraş Valiliği, kentin düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri kapsamında olumsuzlukları önlemek amacıyla silah taşınmasını yasakladı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 8 Şubat'tan geçerli olmak üzere kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 12 Şubat'A kadar silah kullanılmasının yasaklandığı duyuruldu.
Kuru sıkı dahil her türlü tabanca ve tüfek taşınmasının yasaklandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "12 Şubat Kurtuluş Bayramı töreninde ve Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde üzüntü verici olayların yaşanmaması için 08-12 Şubat 2015 tarihleri arasında meskun mahallerde ve tören alanlarında kurusıkı dahil tabanca ve tüfeklerin ruhsatlı dahi olsa taşınması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun verdiği yetkiye dayanılarak yasaklanmıştır."
Açıklamada, kararın aksine davrananlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında işlem yapılacağı da bildirildi. - Kahramanmaraş
Son Dakika › Yerel › Kurtuluş Etkinliklerinde Silah Taşınması Yasaklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.