Kuşadalı Gazi'nin Kaybolan Madalyaları İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kuşadalı Gazi'nin Kaybolan Madalyaları İçin Tören Düzenlendi

Kuşadalı Gazi\'nin Kaybolan Madalyaları İçin Tören Düzenlendi

Kuşadası Şehit Aileleri Ve Gazileri Dayanışma Derneği'nde Kore gazisi İsa Örgülü'ye kaybettiği Şimal Yıldızı Madalyası düzenlenen törenle verildi.

22.02.2014 14:34

Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'nde Kore gazisi İsa Örgülü'ye kaybettiği Şimal Yıldızı Madalyası düzenlenen törenle verildi. Törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile birlikte şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

1952 yılında NATO (North Atlantic Treaty Organization) anlaşması kapsamında Türkiye den Kore'ye giden askeri birimde görevli İsa Örgülü savaş sonrası kendisine verilen "Şimal Yıldızı" madalyasını kaybettiğini dile getirerek Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'nde yardım istemişti. Kore gazisi İsa Örgülü'nün isteği üzerine harekete geçen Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği, Kuşadası kaymakamı Muammer Aksoy ve Garnizon Komutanı Ferhat Aslan'ın destek ve girişimleri sonucu Kore Cumhuriyeti'nden kaybettiği madalyanın yenisi ve Kore Cumhuriyeti "Barış Büyükelçisi" unvanı verildi.

Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği'nde düzenlenen tören ile Gazi İsa Örgülü'ye madalyasını takan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, "Geçmişten bu güne bütün şehit ve gazilerimiz bizlerin en büyük değeridir. Böyle bir günde aranızda olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Barış Büyükelçisi belgesini Kuşadası Emniyet müdürü Mustafa Topal'ın elinden alan Görgülü'nün yaka madalyasını da Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün taktı.

Duygu dolu anların yaşandığı törenin ardından dernek başkanı Erdal Sezginer, "Bu olayda çaba gösteren yönetim kuruluna ve Ankara'ya giderek olayın çözülmesine vesile olan Ekrem Demirhan'a çok teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadalı Gazi'nin Kaybolan Madalyaları İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement