Kuşadası'nda Fuar Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Fuar Heyecanı

Kuşadası\'nda Fuar Heyecanı

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech Fair Platform), Perşembe günü Kuşadası-Efes Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açacak.

15.02.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech Fair Platform), Perşembe günü Kuşadası- Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy hedeflerinin ilçede turizmi 12 ay canlı tutmak olduğunu belirterek, fuarın kış ortasında yaz dopingi yapacağını söyledi.

Efes Kongre Merkezi'nde 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, TÜRSAB işbirliğinde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek Aegean Hosttech, sektörün nabzını tutacak. Türkiye'nin her yerinden konaklama ve ağırlama tesislerinin tüm ekipman ve hizmetlerini karşılamaya yönelik fuar, 300 katılımcı firmaya ev sahipliği yapacak. Fuar bünyesinde düzenlenecek Ege Turizm Zirvesi de sektöre yön verecek.

"Sektör kendini yenileme fırsatı bulacak"

Kuşadası'nın 50 bini geçen yatak kapasitesi, 50 bin yazlık konut ve 10 bin kişilik kongre merkeziyle Türkiye'nin ön önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyleyen Kaymakam Muammer Aksoy, "Kruvaziyer turizminde öndeyiz. Kongre merkezinde de ilk sırada olma hedefimiz var" dedi. Aegean Hosttech'in hem sökterdeki yeniliklerin görücüye çıkacağını hem de sektör temsilcilerinin buluşturacağını söyleyen Aksoy, "Ayrıca rekabet gücünü artırmaya yönelik sektörün kendilerini yenileme imkanı da sağlanacak. Bizler de turizm açısından sıkıntılı olan bu aylarda turizm sektörünün temsilcilerini, Kuşadası'nda ağırlamaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Rusya kriziyle başlayan sektördeki rota arayışında da ışık tutacağına dikkat çekerek fuar bünyesinde gerçekleşecek 4 oturumun bunda büyük etkisi olacağını söyledi. Ceylan, "Zirvedeki oturumlar aslında neyi nasıl yapmamız gerektiği konusundaki tüm sis perdelerini aralayacak. Sektör aradığı çıkışın, ip uçlarını bu zirvedeki oturumlarda bulacak. Zirve turizmdeki yeni rotanın ipucunu vermekle kalmayacak aynı zamanda güçbirliği çağrısını da ortaya koyacak. Türk turizminin kalbi, doğduğu yerde Kuşadası'nda atacak" dedi.

Fuarda ilk defa "Ege Şefler Şampiyonası" ile 2. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası düzenlenecek. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenecek yarışmaların jürileri arasında ise Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas A. Guler, Avrupa Sorumlusu Christos Gkotsis ve Dünya Master Şefler Birliği Eş Başkanı Gary Filbey'de olacak. Böylece Ege mutfağının ve lezzetlerinin dünya çapında tanıtımı yapılmış olacak. TAFED Milli Takım Direktörü Öğr. Gör. Şef Emrah Köksal Sezgin, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistemle her kategoride yarışmacılarımıza kullanımı mecburi sürpriz 3'er malzeme vereceğiz. Bu tüm katılımcılarımızın yaratıcılıklarını ve hünerlerini sergilemede onları zorlayacak ve yarışmanın da çok daha adaletli olmasını sağlayacak. Hak edenin ve en önemlisi de mutfağımızın kazanacağı bu eğlenceli yarışmaya herkesi bekliyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Fuar Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement