Kütahya Barosu'ndan Terör Olaylarına Kınama - Son Dakika
Yerel

Kütahya Barosu'ndan Terör Olaylarına Kınama

Kütahya Barosu\'ndan Terör Olaylarına Kınama

Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam, İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası güvenlik önlemleri alan polislere yönelin gerçekleştirilen 36’sı polis memuru 44 kişinin şehit olduğu saldırıyı kınayan basın açıklaması yaptı.

16.12.2016 12:35

Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam, İstanbul'da Beşiktaş- Bursaspor maçı sonrası güvenlik önlemleri alan polislere yönelin gerçekleştirilen 36'sı polis memuru 44 kişinin şehit olduğu saldırıyı kınayan basın açıklaması yaptı.

Atam, ülkenin birliği ve huzurunu hedef alan terör örgütlerinin kirli tezgahını boşa çıkarmanın herkesin öncelikli görevi olduğunu dile getirdi.

1 yılda 13 bombalı saldırı olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Atam, "40 yıldır yüreğimizi yakan, ana-babaların, eş ve çocukların göz pınarlarını kurutan terör, alçak yüzünü bir kez daha göstermiş ve maalesef geçtiğimiz Cumartesi günü, çoğu, hayatının baharındaki polis memuru olmak üzere 44 canımızı daha bizden koparmıştır. Bu menfur saldırı ile birlikte 13 bombalı intihar saldırısı ile 2016 yılı tarihimizde bombalı saldırıların en fazla gerçekleştiği yıl olmuş ve teröre kurban verdiğimiz yurttaşlarımızın sayısı 269'a ulaşmıştır. Öncelikle, kaybettiğimiz sivil vatandaşlarımız ve şehit olan güvenlik güçlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyor, kendilerini rahmet ve minnetle anıyoruz.Giderek tırmanan ve toplumun ruh sağlığını derinden etkileyen terör olayları, toplumsal huzuru ve iç barışı bozmaya, toplumun bileşenleri arasındaki hoşgörü ve tahammülü azaltmaya, nihayetinde yok etmeye çalışmaktadır. Şiddet araçsallaştırılarak toplumsal gücümüz kırılmaya çalışılmaktadır. Masum yurttaşlarımızın kanı ile beslenen terör, hiç bir hedef gözetmeksizin kullandığı insanlık dışı, canice yöntemlerle korkunun, güvensizliğin egemen olduğu, hiçbir yurttaşın yaşam güvencesinin kalmadığı, sokağa çıkmaktan korkar hale geldiği bir toplum yaratma gayretindedir. Ülkenin birliği ve huzurunu hedef alan terör örgütlerinin bu kirli tezgahını boşa çıkarmak, hepimiz için her zamankinden daha öncelikli ve kaçınılmaz bir görevdir. Toplumsal çeşitlilik ve farklılıklardan çatışma iklimi oluşturmayı hedefleyen, ülkeyi bir iç savaş ortamına sürüklemeye çalışan, zenginliğimiz diye gördüğümüz, bir arada yaşama kültürünü günden güne törpüleyen güçlerin geleceğimizi karartmalarına izin vermek; ülkemize, kendimize ve çocuklarımıza yapacağımız en büyük kötülük olacaktır. Masum insanların kanları ile yazılmaya çalışılan her türlü mesajı elimizin tersiyle iterek, kimden, kime uygulandığına ve hangi metodu kullandığına bakmaksızın terörün her türlüsünü lanetliyoruz" diye konuştu.

"Huzur, barış ve kardeşlik istiyoruz"

Terörün eğitim ve istihdam oluşturmak suretiyle bitirilebileceğini belirten Baro Başkanı Ahmet Atam, "Toplumsal sorunlara karşı duyarlı, meselelere neden sonuç ilişkisi içinde yaklaşabilen bir mesleğin mensupları olarak gelecekte terör belasından uzak yaşayabilmek için çare, terörden ve şiddetten medet umanlardan hukuk içinde hesap sorabilmektir. Yoksa, hamaset edebiyatı ile günü geçiştirmek hiç sorunu çözmeyecektir. Eğitime önem verilerek, gençlerin terör ve terör örgütlerinin propagandaları hakkında eğitilmelerini, genç nüfusa iş alanları oluşturularak onların terör örgütlerinin kirli ağlarına düşmelerinin engellenmesini, insanlarımızın gelir ve yaşam standartlarının yükseltilmesini, ülkemizdeki gelir dağılımının daha adil bir hale getirilerek, eğitim, sağlık ve adalet gibi temel kamu hizmetlerinin sosyal devlet ilkesi ışığında olabildiğince yaygınlaştırılmasını ve tüm vatandaşlarımıza mümkün olan en az bedelle ulaştırılmasını sağlamalıyız. Böylelikle terör örgütlerinin sömürü ve istismar başlıklarının ortadan kaldırılabileceğini açıkça ifade ediyoruz.Milletimize ve onun en değerli parçalarından biri olan güvenlik güçlerimize bir kez daha başsağlığı diliyor ve ülkemizin bu karanlık günlerden sağduyusu, sabrı ve bin yıldır yoğurduğu birlikte yaşama kültürü ile sağ salim çıkacağına dair inancımızı bir kez daha paylaşıyoruz. Bu ülkenin her metrekaresinde huzurun, barışın, kardeşliğin ve çocuk cıvıltılarının hakim olduğu günleri sonsuza değin yaşamak istiyoruz" şeklinde konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Barosu'ndan Terör Olaylarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement