HAOKOOP'un Toplantısı Kuruçay'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

HAOKOOP'un Toplantısı Kuruçay'da Yapıldı

HAOKOOP\'un Toplantısı Kuruçay\'da Yapıldı

Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliğinin Sonbahar Toplantısı, Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesinde yapıldı.

05.10.2013 11:36  Güncelleme: 11:49

Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliğinin (HAOKOOP) Sonbahar Toplantısı, Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesinde yapıldı.

Kuruçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde yapılan Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurullarının katıldığı toplantıda 2013 yılı değerlendirmesini yapan ve kooperatiflerin önemine değinen

Kütahya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAOKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan," Kooperatifler ülkemizin coğrafi yapısı, iklim şartları, üretim desenine göre faaliyet gösteren girdileri daha ucuza temin eden, üretilen ürünleri pazarlayan, köyden şehre göçü önleyen, ortakları yararına gereken çalışmaları gece gündüz, yaz kış demeden çalışarak üretimde birlik beraberliği sağlayan ülkemizin kılcal damarlarıdır." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Süt ve Anaç sığır desteklemelerinin kooperatifler üzerinden verilmesinin kooperatifleri daha aktif hale getirdiğine vurgu yapan Çalışkan," Örnek olarak Kuruçay Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 3 yıl önce kuruldu. Kuruluşundan bu güne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 Hibe projesi ile soğutma tankı alarak süt toplamaya, ayrıca yem satışı, gıda marketi, yem kırma, tohum temizleme selektör makinesi ile ortaklarına, beldesine ve çevre köylerine hizmet etmektedir. Bütün kooperatiflerimiz bu çerçevede hizmete devam etmektedir." diye konuştu.

Bölge Başkanı Çalışkan, üç ayda bir yapılan bu tür toplantıların çok önemli olduğunu belirterek," Toplantımıza katılan Kooperatif Başkanlarına, Kuruçay Kooperatif üyelerine, Kuruçay belde halkına, Belde Belediye Başkanı Fevzi Sarı'ya, bizleri en güzel şekilde misafir eden çiftçisine güzel hizmetler veren. Kuruçay Kooperatif Başkanı Erhan Demiray'a, Başkan Yardımcısı İsmail Kazak'a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HAOKOOP'un Toplantısı Kuruçay'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement