Kütahya'da Muslihiddin Efendi Tekkesi Mescidi İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Muslihiddin Efendi Tekkesi Mescidi İbadete Açıldı

Kütahya\'da Muslihiddin Efendi Tekkesi Mescidi İbadete Açıldı

Kütahya'nın Balıklı Mahallesi'ndeki Muslihiddin Efendi (Şeyh Bahşi) Tekkesi Mescidi Vali Şerif Yılmaz'ın da katılımlarıyla ibadete açıldı.

17.01.2014 16:01

Kütahya'nın Balıklı Mahallesi'ndeki Muslihiddin Efendi (Şeyh Bahşi) Tekkesi Mescidi Vali Şerif Yılmaz'ın da katılımlarıyla ibadete açıldı.

Kapanderesi Sokak'ta Balıklı Hamamı'nın güneyinde yer alan Muslihiddin Efendi Tekkesi'nin 15. yüzyılın başlarında yapıldığı kaydedildi.

Türk Devri Mimarisinde önemli bir yere sahip olan tarihi Tekkenin, Cuma günleri, Cuma Namazı için vatandaşların istifadesine sunulacağı bildirildi. Tekke'nin haftanın diğer günleri İl Müftülüğü'ne bağlı olarak Aile İrşat Merkezi olarak hizmet vereceği açıklandı.

Vali Şerif Yılmaz, "Ecdadımızın yapmış olduğu tarihi bir eseri, yapılan restorasyon sonucu aslına uygun hale getirerek hizmete açtık. Şeyh Muslihiddin Efendi Dergahı olarak, daha önce mescid olarak kullanılmış ama zamanla atıl duruma gelmiş bir yapıydı. Hem İl Müftülüğümüz, hem Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, hemde Belediye Başkanlığımızın ortak çalışmaları sonucu onarılarak kullanıma hazır hale getirdik. Bölgemizde ve mahallemizde ihtiyacı duyulan, Cuma günleri Camilerin yoğunluğu sebebiyle hizmete açılmıştır. Cuma günleri Cuma namazı için hizmet vermesi dışında, hanımlarımıza, annelerimize hizmet etmek üzere, Aile İrşat Merkezi olarak, İl Müftülüğümüz üzerinden hizmet vermeye çalışılacaktır. İnşallah hayırlı olur. Kur'an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimizde buradan faydalanacaklardır. Ben son olarak burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Açılışa MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, açılış sonrası vatandaşlarlabir süre sohbet etti.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Muslihiddin Efendi Tekkesi Mescidi İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement