Kütahya'da 'Zimem defteri' geleneği sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kütahya'da 'Zimem defteri' geleneği sürüyor

07.04.2024 13:30  Güncelleme: 13:31

Kütahya'da geçmiş dönemlerden kalan 'Zimem defteri' geleneği, Ramazan ayında da devam ediyor. Geleneğe göre, zengin vatandaşlar bakkallarda borçlu olan kişilerin borçlarını ödeyerek yardımda bulunuyor. Börekçiler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Hayati Aydın'a ait bakkala gelen bir hayırsever vatandaş, 8 ailenin borcunu silmek istedi ve isminin belirtilmemesini istedi.

Kütahya'da 'Zimem defteri' geleneği sürüyor

KÜTAHYA - Kütahya'da geçmiş dönemlerden kalan 'Zimem defteri' geleneği bu Ramazan'da sürdürülüyor.

Geleneğe göre, zengin vatandaşlar gittikleri bir bakkalda borçlu vatandaşların borçlarının tamamını veya bir kısmını ödüyor. Varlıklı kişinin kimin ödediği, borçlu olanın da borcunun kim tarafından ödendiğini bilmeme üzerine kurulu olan 'Zimem' geleneği, özellikle Ramazan ayında yaşatılıyor.

Börekçiler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Hayati Aydın'a ait bakkala gelen hayırsever bir vatandaş, bu geleneği yaşatmak adına 8 ailenin borcunun silinmesini istedi.

Hayırsever vatandaş, borçları silinen kişilere isminin belirtilmemesini istedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Zimem defteri' geleneği sürüyor - Son Dakika


Advertisement