Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Attar, mesaj yayımladı.

15.04.2014 12:13

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Attar, mesajında, insanlığa büyük bir lütuf ve alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin çeşitli etkinliklerle kutlandığını anımsattı.

Kutlu Doğum Haftası'nı idrak etmenin sevincinin, huzurunun ve mutluluğunun yaşandığını vurgulayan Attar, şöyle devam etti:

"Sevgi ve merhametin kaynağı, yaratılmışların en şereflisi Peygamberimizin doğumu bütün insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olmuştur. Peygamberimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının ve yüce dinimizin ahlak ve inanç anlayışının çeşitli etkinliklerle anlatıldığı, vatandaşlarımızın her yıl artan bir heyecanla bağrına bastığı Kutlu Doğum Haftası, sevgili Peygamber Efendimize olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan kardeşlik duygularının da güç kazanacağı günlerdir. Onun hayatı, dürüstlüğün, istikametin, erdemin, şefkat ve merhametin doğru ile yanlışı birbirinden ayıran ölçüsüyle bizleri aydınlatırken mukaddes sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve hayatı algılama şekliyle de bütün bir kainat için mutlak rehber niteliğindedir."

Prof. Dr. Attar, herkesin Kutlu Doğum Haftasını kutladığını ifade ederek, bu haftanın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement