Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Harman: "Bütün peygamberlerde olan ortak özelliklerin dışında peygamberimizde bulunan bir diğer özellik, peygamberimizin sadece bir kavme, bölgeye veya zaman dilimine değil, bütün alemlere ve zamanlara peygamber olarak gönderilmesidir"

16.04.2014 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, "Bütün peygamberlerde olan ortak özelliklerin dışında peygamberimizde bulunan bir diğer özellik, peygamberimizin sadece bir kavme, bölgeye veya zaman dilimine değil, bütün alemlere ve zamanlara peygamber olarak gönderilmesidir" dedi.

Harman, Bozüyük Müftülüğü tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" konulu konferansta, her Müslüman'ın en temel görevinin,  kendisine İslam'ı tebliğ eden, Kur'anı en muhteşem mucize olarak veren ve hediye eden, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberi sevmek olacağını söyledi.

Hz. Muhammed'i, diğer peygamberlerden ayıran özelliklerini anlatan Harman, şöyle konuştu:

"Bizim Peygamberimizi, Kur'an da ismi zikredilen 25 peygamber ve Kur'an da ismi zikredilmeyen hadise göre 124 bin peygamber içerisinden ayıran bazı özellikler var. Bütün peygamberlerin ortak özellikleri vardır. Bunlar dürüstlük ve doğruluk, fetanet, ismet, tebliğ ve emanettir. Bütün peygamberlerde olan bu 5 özelliğin dışında sadece bizim peygamberimize has bazı özellikler vardır. Bütün peygamberlerde olan ortak özelliklerin dışında peygamberimizde bulunan bir diğer özellik, peygamberimizin sadece bir kavme, bölgeye veya zaman dilimine değil, bütün alemlere ve zamanlara peygamber olarak gönderilmesidir. Peygamberimizden önceki bütün peygamberler belli kavimlere gönderildiler ve Kurana göre "Ey kavmim" diye söze başladılar. Sadece Peygamberimize has olan bir diğer özellik ise son peygamber olmasıdır."

Müftü Burhan Çakır da bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının "Hz. Peygamber, din ve samimiyet" olduğunu bildirdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement