Lapseki'de Sabah Namazından Sonra Çorba Geleneği - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de Sabah Namazından Sonra Çorba Geleneği

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneği tarafından başlatılan sabah namazının ardından çorba geleneği sürdürülüyor.

05.12.2015 09:35

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneği tarafından başlatılan sabah namazının ardından çorba geleneği sürdürülüyor.

Dernek Başkanı Rahmi Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "sabah namazı buluşması" olarak adlandırdıkları etkinlikte her hafta bir camide bir araya gelip sabah namazını kıldıktan sonra cemaate çorba ikramında bulunduklarını söyledi.

Bu etkinliği birlik ve beraberliğin arttırılması, kaynaşmanın sağlanması amacıyla başlattıklarını anlatan Yılmaz, "Her hafta cumartesi günleri bir camide sabah namazında buluşuyoruz. Namazın ardından hep beraber çorbamızı içiyoruz. İlçe merkezindeki camiler bittikten sonra beldelere ardından da köylerde bu etkinliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Allah kabul etsin" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Sabah Namazından Sonra Çorba Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement