Karaman'da Lise Öğrencilerinden "Tenefüsinema" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Karaman'da Lise Öğrencilerinden "Tenefüsinema" Etkinliği

Karaman\'da Lise Öğrencilerinden "Tenefüsinema" Etkinliği

Karaman'da bir grup liseli öğrenci, ''Teneffüsinema'' açık hava sinema etkinliği yaptı.

02.06.2014 11:36  Güncelleme: 11:53

Karaman'da bir grup liseli öğrenci, "Teneffüsinema" açık hava sinema etkinliği yaptı.

Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri okul bahçesinde geliri Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanmak üzere sinema gösterimi yapmaya başladı.

Etkinlik hakkında bilgi veren öğrenci Süleyman Süheyl Köseoğlu, birçok arkadaşı gibi kendisininde hiç açıkhava sinemasına gitmediğini söyledi.

Fakat büyüklerinden hep geçmişte Karaman'da bulunan açıkhava sinemasında nasıl zevkle film izlediklerini duyduklarını ifade eden Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun için okul bahçesinde böyle bir etkinlik düzenledik. Şartlarımız belki bir gerçek sinema havasını yaratacak boyutta değil. Yine de biz bir ilki, velilerimiz, büyüklerimizde nostalji yaşıyorlar. Gösterimlerimiz hafta sonları akşam 20.00 de başlıyor. Ayrıca gazoz, patlamış mısır, su da satıyoruz. Bu satışlardan elde edilen gelirleride Soma'da hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine bağışlayacağız.Üstadımız, yazarımız Necip Fazıl Kısakürek, gençlere bir işe başlarken iki şey nasihat etmiştir. Besmele ve Heyecan. Besmelemizi çektik, heyecanımız da var. "

Etkinliğin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Zeki Tuman, Abdurrahman Kurt, Memursen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karaman'da Lise Öğrencilerinden 'Tenefüsinema' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement