Lüleburgaz'daki 'Gezi Parkı' Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika
Yerel

Lüleburgaz'daki 'Gezi Parkı' Yürüyüşüne Polis Engeli

Lüleburgaz\'daki \'Gezi Parkı\' Yürüyüşüne Polis Engeli

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Taksim'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

01.06.2013 18:42

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Taksim'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Lüleburgaz'da sivil toplum örgütleri, sendikalar ve vatandaşlar, Taksim Gezi Park'ında yaşanan olayları protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Kongre Meydanı'nda toplanan grup yaptıkları basın açıklamasının ardından İstanbul ve Fatih Caddeleri üzerinden yürüyüş yapmak istedi. Yürüyüş amacıyla meydandan İstanbul Caddesi'ne çıkan grup, kısa bir süre yürüdükten sonra sivil polislerin engeline takıldı. İstanbul Caddesi'nde yürüyüşçülerin önüne çıkan polisler yürüyüşün 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle grubu geri döndürmek istedi. Polisin müdahalesine rağmen yürüyüşe devam eden grup, ikinci defa müdahalenin ardından geri dönmek zorunda kaldı. Ara sokaklardan Kongre Meydanı'na dönen yürüyüşçüler, meydanda 'Hükümet istifa', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları ile müdahaleyi ve Taksim'de yaşanan olayları protesto ettiler.

Kongre Meydanı'nda protestolarını tamamlayan grup olaysız dağıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lüleburgaz'daki 'Gezi Parkı' Yürüyüşüne Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement