Madalyalı Ev Kadını Aşçılar Valiliği Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Madalyalı Ev Kadını Aşçılar Valiliği Ziyaret Etti

Madalyalı Ev Kadını Aşçılar Valiliği Ziyaret Etti

7.Uluslararası Bodrum Bazed Lezzet Festivaline Muğla'nın Ula ilçesinden katılan ve 17 madalya alan ev hanımları Vali Vekili Faruk Necmi Kurt'u ziyaret etti.

24.04.2013 13:40

7. Uluslararası Bodrum Bazed Lezzet Festivaline Muğla'nın Ula ilçesinden katılan ve 17 madalya alan ev hanımları Vali Vekili Faruk Necmi Kurt'u ziyaret etti.

Ulalı kadın aşçıları ziyaretinde konuşan Vali Vekili Faruk Necmi Kurt "Her yöre kendi geleneğini, kültürünü tanıtmak ve yaşamak ister. Günümüzde turizm çok ön plana çıktı. Turizm çok yakından ilgilendiği konulardan bir tanesi de yöresel mutfaklar. Yaptığınız bu çalışma Muğla yemek kültürü açısından çok önemli" dedi.

Geleneklerin başlangıç noktasında kadınlar olduğunu söyleyen Vali Vekili Kurt, "Kadınlarımızın, kendi yörelerindeki yemekleri ortaya koymaları ve diğer insanlara tanıtmaları çok önemli. Bununla ilgili Muğla'nın bir çabası da var. İlimizde turizmi iç bölgelere nasıl çekebiliriz diye çok çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Muğla Mutfağı. Yöresel yemekleri turizmde nasıl sunarız bu işin bir parçası. Bu tür çalışmaların turizme büyük bir katkısı olacaktır. Çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

Heyet adına açıklama yapan Timur Kocabıçak, yaklaşık 4-5 yıl önce Turizm Haftası kapsamında Bodrum Aşçılar Derneği'nin düzenlemeye başladığı Bodrum Lezzet Festivaline Muğla'nın yöresel yemeklerini tanıtmak için Ulalı ev hanımlarından oluşan gönüllü bir ekiple katıldıklarını belirtti. Kocabıçak, "Muğla yemeklerini en iyi yapan ve pişiren ablalarımızı bulduk. Festival son 3 yılda uluslararası boyutta yapılıyor. Ekip olarak Muğlamızı ve Muğla yemeklerini çok iyi tanıttığımıza inanıyorum. Ekipteki herkeste aynı heyecanı yaşıyor. Ekibimiz, bundan sonra Muğla yemekleri ile ilgili yapılan çalışmalarda tamamen gönüllü olarak yer alacaklar. 5 yıldızlı otellerde Muğla yemeklerinin açık büfede yer alması için çabalıyoruz. Amaçlarımızdan bir tanesi de bu" dedi.

Ulalı kadınlarımız festivalde yöresel Muğla yemeklerinden zerde, un helvası, börülce, keşkek, dolma, çıtırmak, nişasta helvası, kuru patlıcan yahnisi, tarhana çorbası, katmer ve börek yaparak ziyaretçilerin beğenilerine sundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madalyalı Ev Kadını Aşçılar Valiliği Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement