Mağdur Çocukların Ailelerine 530 TL Destek - Son Dakika
Yerel

Mağdur Çocukların Ailelerine 530 TL Destek

Mağdur Çocukların Ailelerine 530 TL Destek

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selahattin Bulut, sokakla çalıştırılan mağdur çocukların ailelerine 530 TL maddi destek vererek, çocukların eğitime yönlendirilmesini sağladıklarını söyledi.
Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü...

20.11.2013 12:21

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selahattin Bulut, sokakla çalıştırılan mağdur çocukların ailelerine 530 TL maddi destek vererek, çocukların eğitime yönlendirilmesini sağladıklarını söyledi.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Sanat Sokak'ta düzenlenen etkinliğe 150 kişiye çocuk haklarıyla ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Selahattin Bulut, Bingöl'de ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlediğini söyledi. Bulut, "Çocukların eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanda en iyi bir şekilde yetişmeleri gerekir. Çünkü çocuklar bu hakların hepsine sahip. Eğer çocuklarımızı bu alanlarda iyi yetiştirirsek ülkemizde bundan sonraki dönemlerde çok faydalı ve etkili bir ülke olur. Bingöl'de çocuk haklarına yönelik ilk defa alanda bir etkinlik düzenledik. 150 çocuğumuzun katıldığı etkinlikte bilgilendirici broşürler dağıtarak onların bilinçli olmalarını amaçladık. Oluşturduğumuz farkındalıkla çocuklarımız öğrendiklerini aile ve arkadaşlarına anlatacak" dedi.

"93 ÇOCUK SOKAKLARDA ÇALIŞTIRILIYOR"

Sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Bulut, Bingöl'de 93 çocuğun sokakta çalıştırıldığını belirtti. Sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında valilik bünyesinde aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, gençlik ve spor il müdürlüğü, işkur, Sivil Toplum Kuruluşları, adliye ve emniyet müdürlüğünün katıldığı bir kurul toplantısı gerçekleştirildiğini kaydeden Bulut, "Bu çocukların mağduriyet durumunu görüştük. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak tespit edilmiş mağduriyetleri gidermek adına çalışmalar başlattık. Sokakta çalıştırılan çocukların aileleriyle görüşeceğiz eğer aile gerçekten mağdur ise ekonomi destek fonuyla aileye 530 TL ücret veriyoruz. Aileye verilen destekle çocuğun çalıştırılmasını engelleyip eğitime yönlendirilmesini sağlıyoruz ve bunların takibi yapıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarını herhangi bir mağduriyet ve yoksulluk olmaksızın sokakta çalıştırılan aileleri tespit ettiğimiz halde çocuk istismarı suçundan bundan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mağdur Çocukların Ailelerine 530 TL Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement