Makü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Makü'de Mezuniyet Töreni

Makü\'de Mezuniyet Töreni

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

12.06.2015 23:21

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 2014-2015 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Kürklü, kuruluşundan bu yana her gün gelişen, büyüyen, alt yapı ve insan kaynakları bakımından hızlı bir şekilde ilerleyen ve bu yıl öğrenci sayısını 23 bine ulaştıran MAKÜ'nün, Burdur'un "yükselen yıldızı" olduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy ismini alarak 2006 yılında kurulan üniversitenin kısa sürede çok büyük başarılar elde ettiğini anlatan Kürklü, şöyle konuştu:

"MAKÜ, ulusal ve uluslararası arenada adını duyurmayı başarmıştır. Başlangıçta 3 fakülte, bir yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüye sahip üniversite, bugün 6 fakülte, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 4 enstitü ile seçkin üniversiteler arazındaki yerini almıştır."  Kürklü, mezun olan öğrenci ve ailelerini tebrik etti.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ise ülkesi için hizmet edecek gençleri yetiştirmenin, haklı gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Korkmaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, şöyle devam etti:

"Sizler buradan memleketin dört tarafına dağılacak, elinize aldığınız ilim meşalesini yurdun her köşesine taşıyacak, yeni nesilleri bir fidan gibi yetiştirecek, bir nakış gibi işleyeceksiniz. Gönüllere sevgi, gözlere ışık, aydınlık yarınlara umut olacaksınız. Gelecek, sizin idealist yüreklerinizle ve şefkatli gönüllerinizle daha anlamlı, daha ümitli ve daha güzel hale gelecektir."

Törende, bu akademik yılda hayatlarını kaybeden öğrencilerin ailelerine de belge verildi.

MAKÜ öğrencisiyken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ebru İnce'nin annesi Sultan İnce ile kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Aytaç'ın babası Ali Aytaç, Rektör Korkmaz'a teşekkür etti.

Sultan İnce, "Herkes çocuğunu kucakladı, ben kucaklayamadım" dedi.

Törende, MAKÜ Mehteran Takımı gösteri sundu. Ekipte bulunan ve davul çalan 4 yaşındaki Uğur Emir Yeşilgöz ilgi çekti.

Halk oyunları gösterisi sunulan törende, öğrenciler kep atttı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement