Mali Müşavirler Ekonomi Raporu Hazırlayacak - Son Dakika
Yerel

Mali Müşavirler Ekonomi Raporu Hazırlayacak

Mali Müşavirler Ekonomi Raporu Hazırlayacak

Zonguldak Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Ereğli Şube Başkanı Yaşar Balcı Ereğli ekonomisi hakkında bir rapor hazırlayacaklarını açıkladı.Kdz.

21.09.2013 18:20

Zonguldak Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMBD) Ereğli Şube Başkanı Yaşar Balcı Ereğli ekonomisi hakkında bir rapor hazırlayacaklarını açıkladı.

Kdz. Ereğli MMMBD Başkanı Yaşar Balcı ve yönetim kurulu üyeleri Ereğli Öğretmenevi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek ilçe ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ereğli ekonomisinin küçüldüğünü belirten Balcı, esnaf odalarının ekonomi ile ilgili bir çalışma yapmamalarını eleştirdi. Ereğli ekonomisi hakkında bu güne kadar hiç konuşmadıklarını ifade eden Balcı "Son genel kurulumuzda Ereğli'de ticari ve sanayi yaşamı yakından takip eden, onun iç organlarının fotoğrafını çekme yeterliliğinde ki meslek dalının bileşenleri olarak, neler yapabilirizi tartıştık. Bu fikir alışverişi sonucunda arkadaşlar bizlere bir görev yükledi. Ereğli'nin kötüye giden ekonomisinin nedenlerini, niçinlerini tespit eden, çözüm yolları öneren ve bunun için bilançolar çıkaran bir sorumluluk bu. 'Ne yapabiliriz?'i konuştuk, 'bir adım atmak gerekir' dedik. Kökü 1976'lara dayanan bir meslek kuruluşu olarak bir şeyler yapabilirmiyiz diye yola çıktık. Çok önemsediğimiz bu projemizi de siz basın mensupları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmak istedik. Bizim amacımız olaya asla siyasi bakmadan, nasıl bu noktaya geldik sorusuna cevap aramak, başta bu konunun ayakları olan kurumlarla, valilikle, kaymakam ve belediye başkanlarıyla ve ticaretin gerçek ayakları olan Ticaret Odası'yla görüşmeler yapmak, bilgi alış verişinde bulunmak, tespit ve önerilerde bulunmaktır. Sonuçta da tüm bu çalışmayı çözüm önerileriyle birlikte raporlaştırmak ve kamuoyuyla paylaşmaktır" dedi.

"BİZ EKMEĞİMİZİN PEŞİNDEYİZ"

Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, TSO ve diğer kuruluşlara da giderek düşüncelerini alacaklarını belirten Balcı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Her arkadaşın geliştirdiği çözüm ve öneriler var. Ancak biz daha işin başlangıcında bu tür iddialarla yola çıkmak istiyoruz. Çalışmamızı tamamlayıp, diğer kurumlar ve kişilerden de alacağımız görüş ve önerileri de dikkate alarak çözüme dönük yaklaşımları nihai raporumuzda dile getirmeyi uygun görüyoruz. Bunu da maksimum 2 ay içerisinde tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda kesin bir çözüm alırmıyız? Bunu bugün iddia etmek yanlış olur. Ama bu işin mutfağında olan kişiler olarak bir adım atmak Hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir diye düşünüyoruz. Başta Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, TSO ve diğer kuruluşlara gideceğiz. Düşüncelerini görüşlerini alacağız. Ciddi bir envanter sorunu olduğunu düşünüyoruz. Örneğin son beş yıldır Ereğli'de kaç şirket iflas etti. Faal olan ne kadar vb. konularda ilgili odalarda da ciddi bir envanter sorunu olduğunu düşünüyoruz. Bu konularda da bir döküm ve envanter oluşturmaya çalışacağız. Yani mali danışmanlığımızı biraz daha sesli yapacağız. Sonuç artı eksi birlikte göreceğiz. Bu oluşum da siyaset aramamak gerekir. Her birimiz farklı bir siyasi görüşe sahibiz. Biz ekmeğimizin ve geleceğimizin peşindeyiz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mali Müşavirler Ekonomi Raporu Hazırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement