Mamak'ta Konutlar Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mamak'ta Konutlar Hızla Yükseliyor

Mamak\'ta Konutlar Hızla Yükseliyor
06.01.2016 10:55

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettiren Mamak Belediyesi, 2015 yılında yüzlerce binaya iskan ve ruhsat verdi.

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettiren Mamak Belediyesi, 2015 yılında yüzlerce binaya iskan ve ruhsat verdi.

Mamak'taki kentsel dönüşümün öncüsü Mamak Belediyesi, geçtiğimiz yıl içerisinde 580 ruhsat ve 778 adette iskan verdi. İlçede hazırlanan dev projeler, beraberinde müteahhitlerin de bölgeye olan ilgilerini artırdı. Mamak'ın kentsel dönüşümde tam manasıyla bir örnek olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bölgede her yıl yüzlerce yeni iskan ve ruhsat veriyoruz. Gecekondu gibi son derece büyük problemi adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Son derece engebeli ve zorlu bir araziye sahip olan Mamak'ta hazırladığımız projeler sayesinde büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Hem nüfus artışına hem de yeni projelere bağlı olarak yapılan konut sayısı artış gösteriyor" dedi.

MODERN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞIYLA KONUTLAR YÜKSELİYOR

Son yıllarda sadece Mamaklı müteahhitlerin değil dışarıdan gelen müteahhitlerin Mamak'ta çeşitli konut projeleri gerçekleştirdiğini dile getiren Akgül, "Gecekondu, cezaevi ve çöplük gibi büyük sorunlara karşı hazırladığımız projelerle Mamak tam anlamıyla kabuk değiştirdi. İlçemiz artık hem yatırım hem de istihdam için tercih ediliyor" dedi.

Akgül, ilçede çalışan müteahhitlerin modern şehircilik anlayışıyla konutlarını yaptığını dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Konutlar Hızla Yükseliyor - Son Dakika


Advertisement