Mamak Yüzme Havuzunda 2 Yılda 200 Bin Kişi Yüzdü - Son Dakika
Yerel

Mamak Yüzme Havuzunda 2 Yılda 200 Bin Kişi Yüzdü

Mamak’ta insanların ilgi duyduğu mekânlardan bir tanesi olma yolunda emin adımlarla hizmetlerine devam eden Mamak yüzme havuzu, yaz aylarının gelmesiyle yüzme öğrenmek isteyen çocukların akınına uğradı.

24.07.2015 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak'ta insanların ilgi duyduğu mekanlardan bir tanesi olma yolunda emin adımlarla hizmetlerine devam eden Mamak yüzme havuzu, yaz aylarının gelmesiyle yüzme öğrenmek isteyen çocukların akınına uğradı. Genç, yaşlı, çocuk her kesime hitap eden havuzdan 2 yılda 200 bin kişi faydalandı.

Üye sayısı her geçen gün artan tesis, aylık ortalama 4 yüz kişiye hizmet veriyor. Havuz her kesimden yoğun ilgi görürken, 180 engelli vatandaşın da yararlandığı tesis, 7'den 70'e herkesin uğrak yeri oldu. Temizliğiyle de takdir toplayan havuz, hem yaz hem de kış döneminde binlerce kişiye yüzme öğretmeyi hedefliyor.

YÜZMEYEN KALMASIN

Çocuk grupları ve yetişkinlerden oluşan geniş kullanıcı yelpazesiyle her geçen gün ilginin daha da arttığı havuz hem yazın hem de kışın Ankaralıların en çok tercih edeceği sosyal alan olarak dikkat çekiyor. Havuz suyu ölçümlerinin düzenli olarak yapıldığı, kimyasal ve fiziksel ölçümlerin yanı sıra mikrobiyolojik ölçümlerin de gerçekleştirildiği tesis, pazartesi günü hariç haftanın altı günü hizmet veriyor. Saat 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet veren havuz, yaz mevsiminde kış serinliği sunarken, kış mevsiminde de yaz sıcaklığı sunuyor. Yaz aylarında yüzme öğrenmek veya serinlemek için Mamak Yüzme Havuzunu tercih eden vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çok titiz çalıştıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Burada her yaştan insanımızın bir şeyler bulabileceği bir yaşam alanı oluşturduk. Hem ilimizde hem de ilçemizde yüzme bilmeyen kalmasın" dedi.

Yüzme havuzunda profesyonel eğitmenler eşliğinde yüzme, dalış ve su sporları eğitimleri veriliyor. Su altı ve dalış meraklılarına da talep doğrultusunda uygulamalı ve nazari eğitimlerle birlikte sertifikalı scuba diving eğitimleri veriliyor. Salı-perşembe ve cumartesi günleri bayanlara, çarşamba, cuma ve pazar günleri erkeklere hizmet veren havuz, ilk yardım ve cankurtaran eğitimi almış uzmanlar eşliğinde kullanılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak Yüzme Havuzunda 2 Yılda 200 Bin Kişi Yüzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement