Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı

Spil Dağı'nda kaybolan ABD vatandaşı Chad Michael Gills Digregorio'nun Lidya Uygarlığı'yla ilgili olarak Gölmarmara ilçesinde yürütülen yüzeysel kazı çalışmalarında görev yaptığı ortaya çıktı.

19.07.2012 13:27

Spil Dağı'nda kaybolan ABD vatandaşı Chad Michael Gills Digregorio'nun Lidya Uygarlığı'yla ilgili olarak Gölmarmara ilçesinde yürütülen yüzeysel kazı çalışmalarında görev yaptığı ortaya çıktı.

Gölmarmara'da Boston Üniversitesi'nde görevli arkeolog çift Doç. Dr. Chris Roosevelt ve eşi Doç. Dr. Christina Luke başkanlığındaki 25 kişilik ekipte yer aldığı belirlenen Digregorio'nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürdürülüyor.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spil Dağı'ndaki mağaraları gezmek için dün bölgeye gelen ABD vatandaşı 27 yaşındaki Digregorio'nun bulunması için yapılan arama çalışmalarında bölgeye gelirken kullandığı kiralık otomobilin bulunduğunu belirterek, "Telefonu sinyal veriyor ancak kişi cevap vermiyor. Çobanisa ve Karaoğlanlı civarında jandarma ekipleri, Manisa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve AKUT ekiplerinin katılımıyla kaybolan arkeoloğun arkadaş grubuyla iş birliği yapılarak bölgedeki aramalar sürdürülüyor" dedi.

AKUT Manisa Birim Başkanı Hakan Özcan da bölgede yaklaşık 2,5 kilometrekarelik alanda çok sayıda mağara bulunduğu, tek tek bu mağaraların gözden geçirildiğini ifade etti.

Kayıp kişinin cep telefonu sinyal vermesine karşın bölgede sadece 2 baz istasyonu bulunduğu, yer kestirmesi için en az 3 istasyona ihtiyaç olduğundan bu yolla yer tespiti yapılamadığını belirten Özcan, çalışmalardaki en büyük yardımcılarının arama köpekleri olacağını söyledi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Hande Cankar - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'da Kaybolan ABD Vatandaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement