Mardin'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Mardin\'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kentte Ramazan ayı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

03.06.2016 09:44

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kentte Ramazan ayı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Ramazan ayı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yılın Ramazan teması, "Gelin gönüller yapalım bu Ramazan ve her zaman" çerçevesinde birçok etkinlik düzenleyeceklerini anlatan Coşkun, şunları kaydetti.

"Kişinin kendisine, ailesine, akrabalarına, komşularına, uzak ve yakın Müslüman kardeşlerine, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, bütün insanlara kısacası hangi coğrafyada olursa olsun insana, eşyaya ve tabiata iyilik yapmayı teşvik eden çalışmalar yürütülecek, iyilik çeşitleri, kapsamı, ilkeleri ve amacı etraflı bir şekilde ele alınacaktır."

CAMİLER TEMİZLENDİ MİNARELER IŞIKLANDIRILDI

Ramazan ayı için camilerde ve cami dışında da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Coşkun, "Camilerin temizliği tamamlandı. Çevre temizliği, ses sistemleri ve tarihi camilerin minarelerinin ışıklandırılması yapıldı. Vaaz ve irşat programlarının toplumun her kesimine ulaşabilmesi için bütün camilerde vaaz programları yapılacak. Camilerde kadınların en uygun şartlarda huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alındı. Engellilerin gelebilecekleri camilerde gerekli çalışmalar yapılıyor. Bütün camilerde ve Kur'an kurslarında mukabele okunacak. Ramazan ayı münasebetiyle ilimiz ve ilçelerimizde 1001 Hatim okutulacak ve Kadir Gecesi'nde hatim duası merasimi düzenlenecektir. Mukabele, cami ve Kur'an kurslarımızda bay ve bayanlara yönelik mealli mukabele icra edilecektir. Mukabeleler Ramazan'dan bir gün önce başlayacaktır. Kur'an'ı Kerim'in evrensel mesajını anlamak ve içselleştirmek için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olan Ramazan ayının İslam alemine huzur getirmesini diliyorum" dedi.

900 YILLIK MEDRESE DE RAMAZAN AYINA HAZILANDI

Kentte, 2012 yılında ibadete açılan 900 yıllık Kasımiye Medresesi'nde Ramazan çalışmaları tamamlandı. İç ve dış mekanları temizlenen medresenin ışıklandırma ve ses sistemleri yenilendi. Medresenin imamı Mehmet Ferit Koçoğlu, "Ramazan ayı gelmeden yaklaşık bir ay öncesinden hazırlıklara başlıyoruz. Üst katlarda bayanlar namaz kılıyorlar. Alt katlarda erkekler için havuz kenarını hazırlıyoruz. Akşamları teravih namazı kılınıyor. Namazdan sonara da gelen cami cemaatimize çay ikramlarımız da oluyor" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement