Yerel Çevre Eylem Planı Paydaş (YEÇEP) toplantılarının dördüncüsü Mardin'de yapıldı.
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Erdoba Babil Oteli'nde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, SİT alanı içme suyu şebekesi yenileme projesine YEÇEP'in katkısının büyük olduğunu söyledi.
Söz konusu projeyi Mardin halkını borçlandırmadan yapacaklarını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Tarihi kent omurgasında içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenajı gibi çalışmalar valilik ve belediye tarafından halkımız borçlandırılmadan tamamlanması planlanıyor. Bu altyapı çalışmaları tarihi eserlerin sudan kaynaklı yıpranmasına da çözüm olacak. Mardin su altyapısına ilişkin olarak bundan faydalanmak istiyoruz ve çabalarımız amacımıza ulaşmamızı sağlayacak. YEÇEP, Mardin'in çevre anayasasıdır" dedi.
Şehir Plancısı Nuran Talu da bir ufuk projesi olan YEÇEP'in, Mardin'i mevcut altyapısıyla değerlendirmenin yanı sıra geleceğe yönelik bütün yatırımlara da ön ayak olduğunu kaydetti.
- MARDİN
Son Dakika › Yerel › Mardin'de Yeçep Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.