"Mardinkapı Şen Olur, Yürüyen Sağlıklı Olur" Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

"Mardinkapı Şen Olur, Yürüyen Sağlıklı Olur" Yürüyüşü

"Mardinkapı Şen Olur, Yürüyen Sağlıklı Olur" Yürüyüşü

Diyarbakır'da "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Mardinkapı şen olur, yürüyen sağlıklı olur" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

03.10.2012 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Mardinkapı şen olur, yürüyen sağlıklı olur" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Vali Mustafa Toprak, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde başlayan yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, sağlıklı beslenme kadar hareketli yaşamın da çok önemli olduğunu belirtti.

Özellikle 9-17 yaş grubundakilerde daha hareketli bir yaşamın, ileride oluşabilecek obezite veya fazla kilonun getireceği problemlerden kurtulmasına da vesile olacağını ifade eden Toprak, şöyle dedi:

"Son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında da fiziksel aktiviteleri içine alabilecek dersler yaygınlaştırıldı ve süreleri artırıldı. Bu özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize önemli katkı sağlayacak. Her insan günde 30 dakika yürümeli, bir günde 10 bin adım atılmalı. Özellikle yemek aralarını iyi değerlendirmeliyiz. Bunun yanı sıra parklarda fiziksel aktivite alanlarının oluşturulması büyük önem arz ediyor. Bunun yapıldığını görüyoruz ancak daha da yaygınlaştırılmalıdır. Fiziksel aktivitenin artması yaşam süresinin de sağlıklı yürümesi, kalitesinin artması demektir. Dengeli beslenme ve sağlıklı fiziksel aktiviteleri de içine alan bir yaşam, ömrü uzatıyor. Fiziksel aktivite yapanlar, yapmayanlara göre daha uzun ve kaliteli yaşıyor. Buradan herkese çağrı yapıyoruz; günde 10 bin adım atmalıyız. Her gün spor yapma imkanı bulamayabiliriz ancak işe gidip gelirken, alışveriş yaparken fiziksel aktivitelerimizi artırabiliriz."

İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise 29 Eylül 2010 günü Resmi Gazete'de yayımlanan

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"nın fiziksel, aktivite alışkanlığının kazandırılmasına yönelik etkinlikleri de kapsadığını belirterek,

"Obezitenin önlenmesine yönelik olarak 'Obezite ile mücadele hareketi' kampanyası başlatıldı. Her yıl 3-4 Ekim günlerinde 'Dünya Yürüyüş Günü' kapsamında obezite ile mücadele edilmesi konusunda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bu etkinlik düzenleniyor" diye konuştu.

Daha sonra aralarında Vali Toprak, Vali Yardımcısı Hüsnü Cemal Kansız, İl Sağlık Müdürü Avar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut'un da yer aldığı grup, valilik önüne kadar yürüdü.

Muhabir: Özgür Ayaydın-Şaban Bozkurt

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Mardinkapı Şen Olur, Yürüyen Sağlıklı Olur' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement