Marmaris'te Şoför Esnafının "D4 Yetki Belgesi" Sevinci - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Şoför Esnafının "D4 Yetki Belgesi" Sevinci

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, köyler arasında yolcu taşımacılığı yapan 42 araç sahibine düzenlenen törenle "D4 Yetki Belgesi" verildi.

08.02.2012 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, köyler arasında yolcu taşımacılığı yapan 42 araç sahibine düzenlenen törenle "D4 Yetki Belgesi" verildi.

Marmaris Şoförler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törenle, yaptıkları başvuru üzerine yetki belgesi almaya hak kazanan araç sahiplerine belgeleri Oda Başkanı İbrahim Tarım tarafından verildi.

İbrahim Tarım, yaptığı konuşmada, yetki belgesi alan şoförlerin faaliyetlerini daha rahat şekilde yapacaklarını belirterek, "Yeni çıkan yasaya göre, elimizdeki yolcu taşımacılığıyla ilgili yetki belgeleri daha güçlendi. Eskiden araçlarımız daha önceden belirlenmiş olan güzergahta seyretmek zorundaydı. Yeni verilen D4 yetki belgesi sayesinde araçlarımız bağlı olduklar il içinde 100 kilometreye kadar istedikleri güzergaha gidebilecek" diye konuştu.

Tarım, yeni belgelerin gelmesi durumunda hak sahiplerine yine törenle teslim edeceklerini ifade etti. Belge alanlar içinde tek kadın olan Ömrüye Tosun, Bozburun beldesinden geldiğini belirterek, araç sahibinin kendisi olduğunu, eşinin ise şoförlük yaptığını söyledi.

Eşinin özellikle Dalaman Havalimanı'na müşteri götürmekte zorluk çektiğini dile getiren Tosun, bu yeni yetki belgesi sayesinde bu sorunun çözülmüş olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen belgeyle tarifeli ve tarifesiz olarak 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılabiliyor.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Şoför Esnafının 'D4 Yetki Belgesi' Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement