Mektuplaşma Geleneğini Yaşatıyorlar - Son Dakika
Yerel

Mektuplaşma Geleneğini Yaşatıyorlar

Mektuplaşma Geleneğini Yaşatıyorlar

Mektuplaşma geleneğini yaşatmak için Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesinde bulunan Burhan İlköğretim Okulu ve merkezde bulunan Ekmel Şehit Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencileri ilçede bir ilke imza attı.

02.04.2013 10:25

Mektuplaşma geleneğini yaşatmak için Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesinde bulunan Burhan İlköğretim Okulu ve merkezde bulunan Ekmel Şehit Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencileri ilçede bir ilke imza attı. Her iki okuldan 30'ar öğrenci, Kasım 2012 tarihinden bu yana belli aralıklarla mektuplaşıyor. "Mektup Arkadaşlığı" adı verilen proje, tanışma pikniği ile sona erecek.

Türkçe öğretmeni Hakan Göktaş öncülüğünde başlayan proje ile öğrenciler hiç tanımadıkları yaşıtlarına mektup yazmaya başladı. Aylık olarak yazılan mektuplarda taraflar ortak değerler belirleyip arkadaşlıklarını pekiştirmeye çalışırken, öğrenciler her ay başı postacının mektupları getirmesini dört gözle bekliyor.Postacı tarafından Burhan İlköğretim Okulu'na getirilen son mektup dağıtımında heyecan doruk noktaya ulaştı. Postacıdan mektuplarını alan öğrenciler mektup dağıtımını bekleyemeden mektuplarını açarak okumaya başladılar. Mektubunu alan öğrenciler zaman kaybetmeden kütüphaneye geçerek burada mektuplarını tekrar okudular ve gönderecekleri son mektuplarını yazmaya koyuldular.

Mektuplarını okuyan öğrenciler, Ekmel İlköğretim Okulu'ndaki mektup arkadaşlarına Nisan ayı sonundaki tanışma pikniğine davet mektubu yazdılar. Mektup alan öğrencilerden Beyza Tunç, "Kasım ayından bu yana 6 aydır Ekmel Okulu ile beraber mektuplaşıyoruz. Kaybolan değerlerimizi yaşatmak için bu etkinliği yapıyoruz. Nisan ayı sonunda bir tanışma pikniği ile bu mektup arkadaşlığını ebedi arkadaşlığa dönüştüreceğiz. Şu ana kadar birbirimizi mektupla tanıdık. Arkadaşımın kedisi yavrulamış 4 tane. Bana 'İsmini ne koyayım?' diye soruyor. Bir tanesini 'Mıncırık' koymuş. Ben de diğerlerine 'Boncuk', 'Pamuk' ve 'Sevimli' ismini koydum. Çok mutlu oldum. Benim de kedim var. Yavruları olunca ben de isimlerini ona soracağım" dedi.

Mektup alan Ümmü Demirel ve Tolga Yiğit ise mektup arkadaşlarından bahsederek tanışma pikniğini iple çektiklerini söyledi.

BULUŞMAYI İPLE ÇEKİYORLAR

Ekmel Şehit Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'nda da mektup heyecanı vardı. Bu ay gelen mektuplar sahipleri tarafından heyecanla bahçede okundu ve buluşma pikniği heyecanı şimdiden başladı. Mektup alan öğrencilerden Arzu Gür, eskiden kalan bu geleneği yaşatmak istediklerini belirterek, "Mektuplaşmak çok güzel bir duygu. Bana kendisini anlatıyor, onu tanıyorum. Mektuplaşmak telefonla

konuşmaktan bence daha iyi" diye konuştu.

Nurcan Bıçak mektuplaşmanın kalıcı bir iletişim aracı olduğunu söylerken, Şule Ergin ise mektuplaşmanın faydalarına anlatarak, "Mektup bize yazı yazma yeteneğimizi geliştirme fırsatı verdi. Kendimizi daha doğru ifade etmeyi öğretti. Yeni arkadaşlıklar kurma ve bir çok yeni şeyler kazandık kendi açımızdan" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin mektup projesine duyarsız kalmayan Gazipaşa PTT Müdürlüğü öğrencilerin arkadaşlarına göndermeleri için tebrik kartı gönderdi. Öğrenciler kartları arkadaşlarına dağıttılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mektuplaşma Geleneğini Yaşatıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement