Melikgazi Belediyesi, çölyaklı ailelere glütensiz gıda paketi dağıtıyor - Son Dakika
Yerel

Melikgazi Belediyesi, çölyaklı ailelere glütensiz gıda paketi dağıtıyor

Melikgazi Belediyesi, çölyaklı ailelere glütensiz gıda paketi dağıtıyor

Melikgazi Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde her yıl yaklaşık 250 çölyaklı aileye yılın 4 dönemi glütensiz gıda paketi dağıtıyor. Ayrıca belediyenin MELMEK kursları kapsamında çölyak hastalarına ve yakınlarına glütensiz yemek yapma eğitimi veriliyor.

23.12.2023 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediyesi, ilçedeki çölyak hastalarına 5 yıldır glütensiz gıda paketi dağıtıyor.

Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, glütensiz gıda tüketen çölyak hastalarına gıda paketi ile destek olduklarını belirtti.

Çölyak hastası vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için glütensiz gıda desteği verdiklerini anlatan Palancıoğlu, şöyle konuştu:

"Melikgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her ihtiyacında yanında olmaya çalışıyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için glütensiz gıda desteğimize her yıl aksatmadan devam ettik. 5 yıl içerisinde 4 bin 924 paket glütensiz gıda desteğinde bulunduk. Çünkü glütensiz gıda temini normal gıdalara göre daha zor ve daha maliyetli. Bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Çölyaklı olmak, hassas beslenme gerektiren bir yaşam biçimi. Melikgazi Belediyesi olarak her zaman çölyak hastalarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Palancıoğlu, 'Glütensiz Mutfak Kursu' ile çölyak alerjisi bulunan hasta ve yakınlarının, glütensiz malzemelerle yemek yapmayı öğrendiğini de dile getirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melikgazi Belediyesi, çölyaklı ailelere glütensiz gıda paketi dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement