Melikgazi Belediyesinden İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Melikgazi Belediyesinden İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliği

Melikgazi Belediyesinden İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliği

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliğinin ikincisi Hisarcık Fatih Parkı’nda gerçekleştirilen pilav şenliği ile yapıldı.

08.06.2014 16:38

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliğinin ikincisi Hisarcık Fatih Parkı'nda gerçekleştirilen pilav şenliği ile yapıldı.

Anma etkinliğine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve çok sayıda bölge halkı katıldı. İlahi ekibi tarafından ilahi ve kasideler okundu. Etkinlikte konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Belediye olarak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman destek oluyoruz. Şehrimizin manevi mimarları ile ilgili etkinlikler düzenliyoruz. Belediye olarak Allah dostu olan İbrahim Tennuri Hazretlerinin kıymetini çok daha iyi bileceğiz ve geniş kapsamlı etkinlikler düzenleyerek, bu şahsiyetleri daha iyi anlatarak vatandaşlarımızın tanımasını ve anlamasını sağlayacağız"dedi.

Bu tür etkinliklerin toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesinde son derece faydalı olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise,"Melikgazi Belediyesi şehrimizin manevi mimarlarına her zaman sahip çıkıyor ve gelecek kuşaklara bu şahsiyetlerin daha iyi anlatılabilmesi için büyük çaba sarf ediyor.Yaşadıkları yüzyılda topluma önder olmuş bu şahsiyetlerin hayatını yaşam biçimlerini iyi okuyup inceleyerek,kedimize ders çıkartmamız gerekir.İbrahim Tennuri sadece bu anma etkinliklerinde değil her zaman dualarla yad edilmesi gereken bir Allah dostudur.Bugün bizleri bir araya getirerek bu Allah dostunun anılmasına vesile olan Başta Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç olmak üzere,emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil de yaptığı konuşmada İbrahim Tennuri Hazretlerinin yaşantısından örnekler verdi.

Konuşmaların ardından 5 bin kişilik etli bulgur pilavı ve ayran İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer'in yapmış olduğu duanın ardından Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer tarafından vatandaşlara dağıtıldı. İlginin yoğun olduğu pilav dağıtımında katılımcılar dağıtılan etli bulgur pilavını afiyetle yiyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Melikgazi Belediyesinden İbrahim Tennuri Hazretlerini Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement