Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva; - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva;

Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva;

Van’da SS 64 Nolu Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva, bireysel talepler yerine ortak paydada herkesin memnun olabileceği bir anlayışla yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirtti.

03.09.2014 17:47

Van'da SS 64 Nolu Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva, bireysel talepler yerine ortak paydada herkesin memnun olabileceği bir anlayışla yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirtti.

Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva, 2008'den bu yana Kavurma TOKİ Memur-Sen güzergahında hizmet verdiklerini, 27 üyeli kooperatiflerinde 16 araç bulunduğunu söyledi. Yeterli yolcu kapasitesi olmaması nedeniyle bunlardan her hafta 8 araç olmak üzere dönüşümlü olarak çalıştırdıklarını ifade eden Takva, "Yolcu kapasitesi yeterli olmadığı için bu güzergahta başka bir kooperatif veya servis aracı toplu taşıma hizmeti vermiyor. Gün içerisinde ise araçlarımız ilk ve son duraktan 20 dakikada bir hareket etmektedir. Ayrıca hareket süresini 15 dakikaya indirebilmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Okulların tatil olması nedeniyle ilk araçlarının sabah 06.40'da Memur-Sen'den hareket ettiğini, akşam ise son araçlarının çarşıdan Memur-Sen'e 22.30'da hareket etiğini söyledi. Okullar açıldıktan sonra sabah ilk aracın Memur-Sen'den 06.00'da hareket edeceğini ifade eden Takva, "Kış saat uygulaması başladığında da akşam çarşıdan son aracımız Memur-Sen'e 22.00'de hareket edecek. Normal şartlarda araçlarımız duraklardan dolmasa da 20 dakikada bir, dolması halinde ise 20 dakikayı beklemeden hemen hareket ediyor. Sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluk nedeniyle hareket süreleri sıklığı 5 dakikaya kadar da düşebiliyor. 20 dakikada bir hareket eden aracımız güzergahlar üzerinden yolcuları indirip bindirmesi ve trafik yoğunluğu ışıkları da düşündüğümüzde geçen süreden dolayı yolda bekleyen yolcularımız beklemeye başladığı süreyi hesap ederek "40 dakika veya çok bekliyoruz" diye şikayet ediyor. Oysa araçlar saat başı, 20 geçe ve 20 kala olmak üzere hareket ediyor. Araçların ilk duraktan hareket ettiği saat ile bulunduğu yere geldiği süreyi hesap ettiğinde bir sorun olmadığını görmüş olacaklar. Bizim için araçların hareket saati ile birlikte yol ve yolcu güvenliği de önemli. Yolcularımızı süre sınırlarımıza uyarak güvenli bir şekilde taşımak için büyük bir özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"YOLCULARIMIZ MEMURSEN İÇİNDEKİ ARA DURAKLARDA BİNİP İNSİN"

Memur-Sen içerisinde yolların uygunluk durumuna göre bir güzergah belirlediklerini ifade eden Takva, "Bu güzergah üzerinde hem yolcularımız hem de servislerimiz için uygun olan yerlerde 4 adet de durağımız var. Yolcularımız ara duraklarda beklemek yerine ilk durağa geliyor ve arabayı dolduruyor. Dolan araba da Memur-Sen içinde tur atmadan direkt hareket ediyor. Oysa yolcularımız ara duraklarda beklese, her aracımız Memur-Sen içindeki güzergahı yine 20 dakikalık süre içerisinde dolaşarak yolcuları alacak. Böylece bir yandan yolcu toplama düzeni oluşmuş olacak, diğer yandan da yolcularımız ilk durağa kadar yorulmamış olacak. Bu nedenle yolcularımızdan binerken duraklardan binmelerini, inerken de duraklarda inmelerini istiyoruz. Kuralsız hiçbir şey olmaz, kurallar hem verilen hizmete bir kalite getirir, hem de hayatımızı kolaylaştırır"dedi.

Muhtar ve site yönetiminin bilgisi dahilinde zaman zaman toplantı yapmak istediklerini ifade eden Takva, " En son geçtiğimiz günlerde Memur-Sen TOKİ içerisinde yapmak istediğimiz toplantı için bir hafta boyunca mail, mesaj ve minibüslerimizdeki ilanlarımız ile duyuru yaptık. Toplantı günü toplantı yerine gittiğimde 6 tane cami cemaati olan yaşlı amcadan başka kimse yoktu. Onlar da camiye toplantı için değil namaz için gelmişlerdi. Yolcu taşıma hizmetimizle ilgili sıkıntısı olanlar gelsin şikayetlerini birebir yapsınlar ve ortak çözümler üretelim diye toplantı yapıyoruz ve davet ediyoruz gelmiyorlar, ancak bir gün sonra farklı kurumlara gidip gerçeği yansıtmayan şikayette bulunuyorlar. Biz şayet gerçekten sorun varsa her zaman çözümünden yana bir duruş sergiledik, var olduğunu iddia ettikleri ve şikayet ettikleri sorunların çözümü hakkında ilgili kurumlar sorunun çözümü yönünde uygulanabilir bir yöntem belirlensin. Belediyeden görevli gelsin, şikayetçi olanlarla birlikte bizim de içinde olduğumuz güzergah, durak ve şikayet konuları ile ilgili bir çalışma yapalım ve biz de uygulayalım diyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen Kavurma Mahallesi Kooperatifi Başkanı İdris Takva; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement