Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor

Meram Belediyesi tarafından 1 Ocak'tan itibaren "Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan" sloganıyla uygulamaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık bin adet fidan dikimi yapıldığı bildirildi.

13.04.2015 16:27

Meram Belediyesi tarafından 1 Ocak'tan itibaren "Yeni Bir Yuva Yeni Bir Fidan" sloganıyla uygulamaya konulan proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık bin adet fidan dikimi yapıldığı bildirildi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yaptığı konuşmada, Konya'nın akciğeri olan Meram'da yeşil dokuyu koruma ve güçlendirme adına çalışmaların sürdüğünü belirtti.

İlçede farklı kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak on binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Toru, fidan dikim çalışmalarının yanı sıra "Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan" kampanyası kapsamında yeni evlere ruhsat verilirken ağaç dikme zorunluluğunu getirdiklerini anımsattı.

"Yılbaşından itibaren yeni yapılan inşaatlarda şu ana kadar bin adet fidan dikildi" diyen Toru, şunları kaydetti:

"Bu şekilde ağaç dikimini özendirmiş olacağız. Yapı Kullanma İzin Belgesi'nde ya da projesinde ağaçlandırma imkanı olmayan vatandaşlarımız, belediyemizin belirlediği komisyon karşılığında ve belirlediğimiz alanda fidanlarını dikebilecekler. Bu sayede Meram'ın yeşil dokusu daha da artmış olacak. Meram'da şu ana kadar 50 milyon metrekarelik alanda imar düzenlemesi yaptık. Bu alan 10 yıllık zaman diliminde yapılaşırken, sadece betonlaşma olmasın istiyoruz. Bu alandaki yapılaşmada her bağımsız bölüme birer ağaç olacak şekilde ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte Meram'da hem konutlarımız ve sosyal tesislerimiz yükselecek hem de yeşil dokumuz daha da güçlenmiş olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram'da Yapılar Fidanlarla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement