Mersin Büyükşehir'den Yks ve Lgs Adaylarına Ücretsiz Kaynak Kitap - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir'den Yks ve Lgs Adaylarına Ücretsiz Kaynak Kitap

Mersin Büyükşehir\'den Yks ve Lgs Adaylarına Ücretsiz Kaynak Kitap

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'eğitimde fırsat eşitliği' hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında lise ile üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz soru bankası desteği sağlıyor.

31.10.2022 10:28  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'eğitimde fırsat eşitliği' hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında lise ile üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz soru bankası desteği sağlıyor.

Geçen yıllarda hem YKS hem de LGS sınavlarında oldukça başarılı sonuçlar elde eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kurs Merkezleri, bu yıl da aynı hedefle öğrencileri sınava hazırlıyor.

Kurs Merkezleri'nin ücretsiz olması, merkezlerde ücretsiz deneme sınavları yapılmasının yanı sıra öğrencilerin kaynak soru bankası ihtiyaçlarına da yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, bunların dağıtımlarını ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

KARAKUŞ: "ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ KAYNAK VEREREK, SINAV DENEYİMLERİNİ ARTIRIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 17 kurs merkezinde sadece ders anlatmadıklarını; öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için etkinlikler, konserler ve açık hava faaliyetleri düzenlediklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, "17 kurs merkezimizde, öğrencilerimizin yardımcı kitap alımında zorlandıklarını tespit ettik. Bunun üzerine bizler de, hem YKS hem de LGS'ye hazırlanan öğrencilerimiz için ücretsiz soru bankası kitapları vereceğiz. Soru bankalarımızın yanında; YKS öğrencilerimiz için yıl içerisinde 40 adet, LGS öğrencilerimiz için de 20 adet deneme sınavını ücretsiz olarak uygulayacağız" dedi.

Öğrencilerin ne kadar çok kaynak kitaptan faydalanırsa, o kadar çok soru çözeceğini ve başarılı olacağını kaydeden Karakuş, "Bu yıl 4 bin 688 YKS öğrencimiz ve 1420 LGS öğrencimizle, alanında uzman öğretmenlerimiz ve rehberlik birimimizle, geçen yılki başarımızın üzerine ekleyerek devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir'den Yks ve Lgs Adaylarına Ücretsiz Kaynak Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement