Mersin'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mersin\'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Mersin’de 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2016 12:34

Mersin'de 19 Eylül 'Gaziler Günü' Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, "Gazi Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır. Gazi, Mustafa Kemal'dir" dedi.

"Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl dönümü ve Gaziler Günü" kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda saat 9.00'da başladı. Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Vali Çakacak, Tuğamiral Yıldız, Başkan Kocamaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Cındız tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra gaziler adına törende bir konuşma yapan Cındız, bu günün 19 Eylül 1921 yılında TBMM'nin çıkardığı özel bir kanunla Başkomutan Atatürk'e 'gazilik' unvanının verildiği gün olduğu anımsattı. Gazilerin, vatan uğruna özgürlüğü seçip, onu elde etmek için hayatlarını ortaya koyduklarını vurgulayan Cındız, "Gazi Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır. Gazi, Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet'tir, bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır" dedi.

19 Eylül'ün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden Güneydoğu terör gazilerinin şeref günü olduğunun da altını çizen Cındız, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve şükranla andıklarını belirterek, Gaziler Günü'nü kutladı.

Tören, bir öğrenci ve bir askerin okudukları şiirlerle sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda gazilerle yakından ilgilenen Vali Çakacak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement