Mersin'de Sahte Kimlikle Alışveriş Yapmaya Çalışan Zanlı, Tutuklandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Sahte Kimlikle Alışveriş Yapmaya Çalışan Zanlı, Tutuklandı

Mersin'de bir kişi, sahte kimlikle alışveriş yapmaya çalışırken polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

13.01.2012 18:09

Mersin'de bir kişi, sahte kimlikle alışveriş yapmaya çalışırken polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 Ocakta E.T. adına düzenlenmiş sahte kimlikle bir işyerinden 9 bin TL'lik alışveriş yapmaya çalışan M.P, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı.

Şüpheli M.P'nin üzerinden E.T. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi ele geçirilince, olayla ilgili yapılan araştırma ve incelemelerde şüphelinin 2005 yılında vatani görevini yaparken firar ettiği, 2007 yılında yakalanarak Diyarbakır Cezaevi'nde 75 gün tutuklu kaldığı ve salıverilmesinin ardından birliğine teslim olmadığı belirlendi.

10 Ocak 2011'de araç kiralama şirketinden E.T. adına düzenlenmiş sahte kimlikle araç kiralayan M.P.'nin, 1 Temmuz 2011 tarihinde ise Mersin'de ikamet eden O.Ş. isimli müştekinin 100 TL parasının dolandırılması olayına karıştığı, 11 Ocak 2012 tarihinde ise ayrı bir araç kiralama şirketinden E.T ismine düzenlenmiş sahte kimliğini kullanarak otomobil kiraladığı ortaya çıktı.

Şüphelinin ayrıca Mersin'de C.T. isimli kişinin kimlik bilgilerini kullanarak bir işyeri açtığı, E.T. adına düzenlediği sahte kimlik ile internet hattı, D-Smart aboneliği ve birçok telefon hattını almış olduğu tespit edildi. İzmir'de yaşadığı belirlenen E.T'nin ise kendi adına sahte kimlik düzenleyerek, sahtecilik ve dolandırıcılık suçu işlediği belirlenen M.P. isimli şüpheliden şikayetçi oldu.

Şüpheli M.P, hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Sahte Kimlikle Alışveriş Yapmaya Çalışan Zanlı, Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement