Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanserle Mücadelesini Aralıksız Sürdürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanserle Mücadelesini Aralıksız Sürdürüyor

26.02.2014 13:27

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ulusal kanser tarama programlarına yönelik toplumda en sık görüldüğü belirtilen meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerine yönelik erken teşhis amaçlı taramalara devam ediliyor.

Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ulusal kanser tarama programlarına yönelik toplumda en sık görüldüğü belirtilen meme, rahim ağzı ve kolon kanserlerine yönelik erken teşhis amaçlı taramalara devam ediliyor.

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl yaptıkları kanser taramalarında 10 kişide meme kanseri  ve 5 kişide ise rahim ağzı kanserinin tespit edildiğini belirterek, bunların ilgili uzman doktorlara yönlendirmelerinin yapıldığını ifade etti.

Yapılan çalışmalar sayesinde, 15 aile ocağına düşecek acının önlenmesi bakımdan aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının gurur verici bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Kemik, şunları kaydetti:

"Mersin'da kanser taramaları, Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekimlerimiz tarafından yapılmaktadır. Halkımız aile hekimlerine ulaştıklarında ücretsiz olarak kanser taramalarını rahatlıkla yaptırabilirler. Mamoğrafi çekimleri Mezitli Toplum Sağlığı Merkezi, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi ve kamu hastanelerinde yapılmakta olup raporlar çıktıktan sonra aile hekimleri hastayı bilgilendirip şüpheli kişileri uzman doktorlara yönlendirmektedir."

Kemik, her hafta Kanser Daire Başkanlığı'nın iller bazında tarama sayılarına göre başarılı illeri kendi sitesinde yayınladığına da değinerek, Mersin'in aile hekimleriyle tarama yapan iller bazında 2013 yılı başından itibaren örnek gösterilen iller arasında olduğunu vurguladı.

Meme kanserine yönelik mamoğrafi çekiminin 40-69 yaş, rahim ağzı kanserine yönelik smear alınmasının 30-65 yaş ve kolon (bağırsak) kanserine yönelik gaitada gizli kan taramasının ise 50-70 yaş arasındaki kişilere yapıldığı bildirildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanserle Mücadelesini Aralıksız Sürdürüyor - Son Dakika


Advertisement