Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay: "Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sunulan, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımladı" dedi.
Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Merzifonlulara hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Merzifon ilçesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin açılmasını uygun gördüklerini belirten Orbay, şunları kaydetti:
"İlçenin nüfusu, jeopolitik konumu, sosyal, kültürel alanlar ve eğitimini masaya yatırıp, sanayi kuruluşlarının konumunu değerlendirdik. Özellikle eğitim paydaşlarının talepleri ve ortaya koydukları eğitim yatırımı taahhütlerini görerek bu kararı verdik. Geçtiğimiz aylarda kurulan 'Merzifon Meslek Yüksekokulu'nu Geliştirme, Fakülte Kurma ve Yaşatma Derneği' anahtar teslimine kadar bizlere yazılı güvence verdi. Bu konuda başlatılan çalışmaların hız kazanmasını bekliyoruz. "
Son Dakika › Yerel › Merzifon'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Açılacak - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?