MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu: Gayrimenkuller Haraç-Mezat Fiyata Satılıyor - Son Dakika
Yerel

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu: Gayrimenkuller Haraç-Mezat Fiyata Satılıyor

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu: Gayrimenkuller Haraç-Mezat Fiyata Satılıyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediye yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

21.02.2013 11:41

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediye yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in 2009 yerel seçimler öncesinde Şehitler Parkı adı altında park inşa ettiğini söyleyerek "Şehitlerin ismini kullanarak oy toplama girişiminde bulundu. Bizler, parkın bir kısmının vatandaşın arkasının üzerine yapıldığını dile getirerek, yapılanın yanlış olduğunu söyledik. Ancak, daha vatandaşın parası ile yaptıkları parkı sonradan yıktılar. Parkın yapımı ile yıkımı yaklaşık 300 bin TL'ye mal oldu." Şeklinde konuştu.

Konuyu mahkemeye taşıyacaklarını açıklayarak Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Ordu "Suçlu olacak yerde düzlüğe çıkmaya çalışıyor. Bu konunun peşini bırakmayacağız." Dedi.

Bilgi edindirme kanunu çerçevesinde belediyeden icra takibi yapılan dosyalarla ilgili bilgi istediklerini söyleyen "1 Haziran 2009 ile 1 Haziran 2012 yılları arasında Belediye'ye kaç TL'lik icra işlemi uygulandığını sorduk. Bunun karşılığında ne kadar gayrimenkulün satıldığını, gayrimenkullerin kaç TL üzerinden değerlendirildiği, ayrıca icrada kaç TL borç faizi ödendiğini, İcra Müdürlüğü'nde kaç adet dosyanın bulunduğunu sorduk. Ancak Belediye Yönetimi bu sorularımıza cevap vermedi." İfadelerine yer verdi.

Mustafa Ordu, Belediye Yönetimi'nin cevap vermemesi üzerine Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu'na başvuruda bulunduklarını anlatarak "Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu hem İlçe teşkilatımıza hem de Çerkezköy Belediyesi'ne yazı yazarak sorulara cevap verilmesini söyledi.

Yönettikleri sorulardan sadece icra miktarına cevap aldıklarını kaydeden Mustafa Ordu "Verilen cevapta 5 milyon 663 bin 688 TL tutarında borç aslı için icra takibinin yapıldığı, borçlara 1 milyon 798 bin 346 TL gecikme faizi geldiği açıklandı. Bizler de bunun üzerine icraya karşı hangi ada ve parsellerin sunulduğunu, ada ve parsellerin emlak değeri ile icra satış miktarını sorduk. Ancak belediyenin avukatı, sel felaketi sonucu İcra Müdürlüğü'ndeki dosyaların zarar gördüğünü belirterek sorumuza cevap veremeyeceklerini söyledi. Dosyalar İcra Müdürlüğü'nde zarar görebilir, ancak bu dosyaların bir nüshası da belediyede bulunuyor. Biz bilmeden Belediye'yi su mu bastı? Belediye'de sel felaketi mi yaşandı?" ifadelerine yer verdi.

Değeri 120 bin TL'lik bir arsanın 27 bin TL'ye bir başka arsanın ise 32 bin TL'ye icra yoluyla satıldığını söyleyen Ordu "Belediye'nin gayrimenkulleri 4'e bir fiyatına birilerine veriliyor. Orantı yaparsak yaklaşık 7 milyon TL borcun ödenebilmesi için 25 milyon TL değerindeki gayrimenkulün icra yoluyla satılacağı görülüyor. Bu konuda da suç duyurusunda bulunacağız." Diye konuştu.

Ordu basın toplantısında asfalt konusuna da değindi. Asfaltın incelenmesi için Belediye ile ortak bir çalışma teklifinde bulunduklarını söyleyen Mustafa Ordu şöyle devam etti: "Ancak belediye başkanlığı kendi ekibini, İstanbul Teknik Üniversitesi inceleme heyetinin için de olmasını istemedi. Belediye, halkı zarara uğratmıştır." Dedi.

Eski Meclis Üyesi Yaşar Keleşoğlu'nun kendisine yönelik kullandığı 'imarı bilmiyor' imarı bilmiyor eleştirisini hatırlatan Ordu "Yaşar Keleşoğlu kendi villasının kaçak olduğunu herkesten önce biliyor. Bu villalar imara uygun değildir. Bu yapılar yüzde 10 oranında kaçaktır. Biz gerekli mercileri bu yönde şikayetlerimizi gerçekleştireceğiz. Belediye başkanı Ali Ertem de bu imarların kaçak olduğunu biliyor. Şimdi o da çıksın kimlerin imar kirliliğine bulaştığını açıklasın." İfadelerini kullandı.

Mevcut belediye meclis üyelerine de seslenen Mustafa Ordu şunları söyledi: "Sular yükseldiği zaman balıklar karıncaları yer ancak sular çekildiği zaman göreceksiniz ki karıncalar balıkları yiyecektir. Meclis üyeleri de 'zararın neresinden dönülürse kardır' mantığını güderek olan biten her şeye seyirci olmak yerine belediye başkanlığına bu zararlar için hesap sorması gerekir."

21.02.2013 11: 08: 16

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu: Gayrimenkuller Haraç-Mezat Fiyata Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement