MHP Kocaeli Milletvekili Myk Üyesi Durmuş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Kocaeli Milletvekili Myk Üyesi Durmuş Açıklaması

(MYK) üyesi Cumali Durmuş, "Yeni dönemde parlamentoda 180-200 arasında bir aritmetiğin MHP'nin lehine tecelli edeceğini düşünüyorum" dedi.

18.04.2011 21:13

MHP Kocaeli Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Cumali Durmuş, "Yeni dönemde parlamentoda 180-200 arasında bir aritmetiğin MHP'nin lehine tecelli edeceğini düşünüyorum" dedi. Partisinin Kocaeli il başkanlığını ziyaret eden Durmuş, MHP dışında hiçbir siyasi partinin, devletin geleceğiyle ilgili endişe duymadığını ileri sürerek, MHP'nin ülke gerçeklerini dikkatle takip ettiğini, bu yönde politikalar geliştirdiğini ve 12 Haziran'da en doğru seçimin yapılması hususunda yoğun bir gayret içinde olduğunu söyledi.

"Milliyetçi hareket, milletiyle buluşarak 12 Haziran'da kötü gidişatı ters düz edecek bir hazırlık içinde" diyen Durmuş, MHP'nin tek başına iktidar döneminin yakın olduğunu, herkesin bunu göreceğini kaydetti.

Durmuş, şöyle konuştu: "Ülkücüleri, MHP'lileri milletinden, kendilerinden başka kimse sevmez. En net örneği, referandum sürecinde 'Bağımsız Ülkücüler' diye kendilerini isimlendiren, dünya menfaatinden sebeplenmek isteyenlere AK Parti ve sayın Başbakanın gösterdiği itibarla ortada. Hiçbiri aradıkları makama ulaşma imkanı bulamadı. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, birçok karakter fukarasını kullanmayı bilen akıllı bir adam. Ama milleti kullanamayacağını düşünüyorum. "

Kocaeli'de en şanslı, siyaset gereği toplumun ilgisini çekebilecek en iyi listeyi MHP'nin hazırladığını ileri süren Durmuş, "Toplumdan en yüksek desteği alabilecek bir liste hazırlanmış ve millete sunulmuştur. AK Parti içinde içi geçmişlerin bu dönem toplumda büyük bir heyecan uyandıramayacağına inanıyorum. CHP'yi de kendi gerçeklerine aykırı düşen, reddeden, geçmişini reddeden bir yapı olarak görmek mümkün. Dolayısıyla bu hal içinde MHP hedeflediği 6 milletvekilini kazanacaktır" diye konuştu.

-TÜRKİYE'DEN BEKLENTİSİ-

Türkiye genelinden oy beklentisini yüzde 28 olarak açıklayan Durmuş, tüm dava arkadaşlarının yek vücut, tek ses olarak, tek başına iktidar talebinin kendisine bu ümidi verdiğini dile getirdi. Durmuş, meclis aritmetiğine ilişkin şunları söyledi: "Yeni dönemde parlamentoda 180-200 arasında bir aritmetiğinin MHP'nin lehine tecelli edeceğini düşünüyorum. CHP'nin de azami ulaşabileceği her halde 100-110'dur, ötesini olmaz diye düşünüyorum." Durmuş, bir gazetecinin Alparslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş'in İstanbul 2. Bölgede AK Parti'den 7. sıra milletvekili adayı olduğunu anımsatması ve görüşünü sorması üzerine, "Çok şık olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Cumali Durmuş, şöyle devam etti: "MHP, babasının sahibi, mirası olduğu bir siyasi parti. O'nun düşünceleri, mücadelesiyle milyonların sevgisini kazanmış bir soyadı taşıyor, kendi kerameti değil. Babasının soyadını taşıyarak oraya gittiğinin farkında olmalı. Partide bir ağabeyi var, sayın Tuğrul Türkeş MHP'nin milletvekili. Fikrini önce ona ifade edebilirdi. Soyadının kullanılması üzücü. Türkeş soyadının kullanılması, devlet, millet düşmanı, Türk milletini bölmeye yönelik her türlü ahlaki erozyona uğramış, toplumda ayrışmaya sebep olan, bunun da hukuki altyapısını hazırlamaya çalışan bir siyasi partide olması düşündürücüdür. "

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Kocaeli Milletvekili Myk Üyesi Durmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement