MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı

MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı

Konya, Karaman ve Aksaray'da, yaşamını yitiren Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

27.01.2014 17:10

Konya, Karaman ve Aksaray'da, MHP Esenyurt seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

MHP Konya İl Başkanlığı öncülüğünde, Hacıveyiszade Camii önünde toplanan partililer, ikindi namazının ardından, Cengiz Akyıldız için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazına katılan MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşcı, "Bu tür saldırılar, bizi yolumuzdan döndüremeyecek" dedi.

Namazın ardından slogan atan partililer olaysız dağıldı.

Karaman

Tahsin Ünal Mahallesi'ndeki Musalla Meydanı'nda toplanan partililer, ikindi namazının ardından, hayatını kaybeden Akyıldız için Karaman'da gıyabi cenaze namazı kıldı.

Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Osman Güngör, saldırıya basının itibar etmediğini iddia etti.

Türk halkının, İstanbul Esenyurt MHP seçim bürosuna yapılan saldırıya ve Akyıldız'ın yaşamını yitirmesine şahitlik ettiğini belirten Güngör, "Haberlere, pek çok kanalda itibar edilip, yer verilmemiş. Memleketimizin içinde bulunduğu durum, maneviyat eksikliği ve mukaddesat yoksunluğunun ne seviyeye geldiğini göstermektedir" diye konuştu.

Partililer, daha sonra tekbir getirerek olaysız şekilde dağıldı.

Aksaray

Aksaray'da, Akyıldız için Ulu Camii'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

MHP Aksaray İl Başkanı Selhan Altınsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, camianın bütün neferlerinin birer yıldız olduğunu ve eksilmeyeceğini ifade etti.

"Böylesine önemli davada şehit olan birinin adının, gazete ve televizyonlarda yer almaması üzücü bir durum" diyen Altınsoy, şunları kaydetti:

"Medyanın, bu olaydan bahsederken sadece 'karşıt gurubun' diye bahsetmesi, bizleri derinden üzdü. PKK, sadece MHP'nin düşmanı değildir. PKK, bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türkiye'de varlığını sürdüren siyasal partilerin düşmanıdır. Ama bütün ülkücü camia bütün MHP'liler itidalli olacaklardır. Ama şunu hiçbir zaman unutmasınlar, sabrın da bir sonu var. Ama Cenab-ı Allah'ın izniyle sabretmeye de devam edeceğiz."

Cenaze namazına, MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Rıfkı Karabatak, Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Ferit Köse ve çok sayıda partili katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Seçim Bürosu Açılışındaki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement