Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in Torunu Boğazlıyan İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in Torunu Boğazlıyan İlçesini Ziyaret Etti

Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey\'in Torunu Boğazlıyan İlçesini Ziyaret Etti

Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in torunu Mehmet Kemal Ergüder, dedesinin fotoğrafını Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'ne hediye etti.

19.05.2012 14:58

Yozgat'ın Boğazlıyan Kaymakamı Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in torunu Mehmet Kemal Ergüder, dedesinin fotoğrafını Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'ne hediye etti.

Kurtuluş Savaşı yıllarında işgal güçlerinin ve Ermenilerin baskıları sonucu idam edilen Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey'in torunu Mehmet Kemal Ergüder, dedesinin kaymakamlık yaptığı Boğazlıyan ilçesine geldi. Boğazlıyan'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliklerine katılan Ergüder, daha sonra dedesinin isminin verildiği Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesini ziyaret etti. Birçok kişinin hala Kaymakam Kemal Bey'i tanımadığını ifade eden Mehmet Kemal Ergüder,"10 Nisan'da törenlere katılamamak beni derinden etkiledi.

Ben de 19 Mayıs kutlamalarına katılarak dedemin isminin

verildiği okula bir hediye vermek istedim. Annemin bana hediye ettiği dedemin resmini Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi'ne hediye ettim." dedi.

Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in Torununu Boğazlıyan İlçesinde görmekten büyük onur

duyduğunu ifade eden Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Doğruel, "Hayatının büyük bir bölümünü Boğazlıyan İlçesinde geçirmiş ve adı Boğazlıyan ile özdeşleşmiş olan Kaymakam Kemal Bey'in Torununu burada görmekten büyük mutluluk duydum. İnşallah verdiği resmi Okulumuzun en güzel köşesinde sergileyeceğiz. Gelecek kuşaklara Kaymakam Kemal Bey'i en iyi şekilde anlatacağız." diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in Torunu Boğazlıyan İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement