Mimar Adayları TRT Stüdyolarını Gezdi - Son Dakika
Yerel

Mimar Adayları TRT Stüdyolarını Gezdi

Mimar Adayları TRT Stüdyolarını Gezdi

Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Diyarbakır TRT binasının mimari yapısını ve stüdyolarını akustik yönden incelemek üzere teknik bir gezi gerçekleştirdiler.

20.03.2016 17:45

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3.sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Aysel Yılmaz ve Arş. Gör. Ali Kemal Yıldırım'ın koordinatörlüğünde Diyarbakır TRT binasının mimari yapısını ve stüdyolarını akustik yönden incelemek üzere teknik bir gezi gerçekleştirdiler.

Burada yaptığı konuşmada TRT stüdyolarının mimarlık fakültesi öğrencileri için özellikle akustik tasarımı açısından bir laboratuar niteliğinde olduğunu söyleyen Aysel Yılmaz, teknik olarak derste anlattıklarının uygulama kısımlarını, yayın stüdyolarının akustik tasarımlarını görerek inceleme fırsatını bulduklarını ifade etti.

Binanın hem mimari hem de akustik tasarımı konusunda bilgi veren TRT Bilgi İşlem Sorumlusu Veysel Binbay, öğrencilere stüdyoları gezdirdi. Canlı yayınların devam ettiği saatlerde TRT Radyo Müdürü Fatih Yılmaz, öğrencileri canlı yayına davet ederek onlara mahalli icra topluluğunun seslendirdiği güzel türküler eşliğinde anlamlı bir gün yaşattı.
Mimarlık fakültesi öğrencilerinden Mert Erdeniz de söylediği türküyle programa renk kattı. Canlı yayına katılan Aysel Yılmaz z kendisinin kaleme aldığı "Gidemem Bu Şehirden" adlı şiiri yorumlayarak dinleyicilere duygu dolu dakikalar yaşattı.

Program sonunda yapılan çekilişlerle öğrencilere TRT nin armağanı olan radyo ve müzik CD'leri armağan edildi. Öğr. Gör. Aysel Yılmaz teknik gezi için kapılarını öğrencilere açan TRT Radyo Müdürü Fatih Yılmaz'a, teknik konularda öğrencileri bilgilendiren bilgi işlem teknik sorumlusu Veysel Binbay'a ve tüm yayın ekibine teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mimar Adayları TRT Stüdyolarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement