Minik Hayvanseverler Kış Gününde Hayvanları Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Minik Hayvanseverler Kış Gününde Hayvanları Unutmadı

Hayvansever çocuklar, soğuk kış gününde sokak hayvanları üşümesin diye kartondan barınak yaptı.

06.12.2014 14:41

Hayvansever çocuklar, soğuk kış gününde sokak hayvanları üşümesin diye kartondan barınak yaptı. Evlerinde hayvan besleyemediklerini belirten çocuklar, "Onların da yaşamaya hakkı var, çünkü onlar da birer canlı" dedi.

Yaşları 8 ila 9 arasında değişen hayvansever çocuklar, sokak hayvanlarını unutmadı. Soğuk kış gününde sokaklarda üşüyen hayvanları düşünen çocuklar, kendi elleriyle kartondan ev yaptı. Küçükler yaptıkları hayvan evlerini Çakmaklı köyündeki Büyükçekmece Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim ettiler. Karton ve strafordan yapılan evlerin her birinde çocukların isimleri ve çizdikleri resimler yer alıyor. Çocuklar, kedi, köpek ve kuşlardan oluşan yaklaşık 3 bin hayvanın bakımının yapıldığı barınağa katkı sağlamak amacıyla yanlarında getirdikleri mamaları da teslim etti.

Projeye tıpkı yaptıkları barınakların rengi gibi pembe hayallerle başladıklarını kaydeden ilkokul öğretmeni Tülay Türkoğlu, bir önceki barınak ziyaretlerinden sonra çocukların veteriner olmak istediğini, kiminin de gelecekte hayvanlara eziyet eden insanlarla mücadele etmek istediğini söyledi.

"ÜŞÜMESİNLER, RAHAT UYUSUNLAR DİYE BARINAK YAPTIM"

Hayvanlar dışarıda kalıp üşümesin, rahat uyusunlar diye barınak yaptığını söyleyen bir öğrenci, apartmanda yaşadığı için hayvan besleyemediğini söyledi. Minik öğrencilerden biri ise, "Hayvanlara hep zorluk çektiriyorlar, inşallah hatalarını anlarlar. Çünkü hayvanların insanlara çok yararı var. Onlar olmasa yaşamımızı sürdüremeyiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Hayvanseverler Kış Gününde Hayvanları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement