Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Yerel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Demir: "Kendi vatandaşına kurşun sıkanlar, demokratik yolla alamadıklarını tankla ve silahla almaya çalışanlar, er ya da geç bunun hesabını verecektir"

15.08.2013 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir, kendi vatandaşına kurşun sıkanların, demokratik yolla alamadıklarını tankla ve silahla almaya çalışanların, er ya da geç bunun hesabını vereceklerini bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da büyük bir insanlık dramı yaşandığını, milletin iradesi ile iktidara gelen yönetimin askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırıldığını belirtti.

Askeri vesayet sistemini kabul etmeyen halkın büyük bir cesaret örneği göstererek meşru yönetimin yanında olduklarını meydanlara çıkarak, şiddete bulaşmadan gösterileri ile ortaya koyduklarını ifade eden Demir, cesaretli ve onurlu duruşu hazmedemeyen askeri yönetimin, kin kusarcasına meydanlardaki insanların üzerine kurşun yağdırdığını, saldırı sonrası yüzlerce kişinin şehit olduğunu, binlerce kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bu menfur saldırıyı nefretle kınadıklarını vurgulayan Demir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Şehit edilen Mısırlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Saadet Partisi olarak bu kanlı saldırıyı yapan katilleri ve cuntacıları lanetliyoruz. Darbe sonrası gerçekleşen bu katliamlar Mısır halkına ve ülkenin geleceğine büyük bir ihanettir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, cuntacılar şehit ettikleri Müslümanların kanında boğulacaktır. Kendi vatandaşına kurşun sıkanlar, demokratik yolla alamadıklarını tankla ve silahla almaya çalışanlar, er ya da geç bunun hesabını verecektir. Akıttıkları masumların kanlarında boğulacaklardır. Bir kez daha hatırlatıyoruz, süngü ile iktidara gelebilirsiniz ama süngünün üzerinde oturamazsınız." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement