Mmf ve Fef'de Akademik Kurul Toplantıları Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Mmf ve Fef'de Akademik Kurul Toplantıları Düzenlendi

Mmf ve Fef\'de Akademik Kurul Toplantıları Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 2013-2014 Akademik Kurul Toplantıları Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen toplantılarda okulların mevcut durumları anlatıldı.

28.02.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) 2013-2014 Akademik Kurul Toplantıları Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşen toplantılarda okulların mevcut durumları anlatıldı.

Toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Aksoy, Prof. Dr. Ahmet Beyarslan, Genel Sekreter Serdal Özbay ve öğretim elemanları katıldı.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Aksoy, toplantıda yaptığı konuşmasında toplam 44 akademisyenle genç bir kadroya sahip olduklarını ifade etti. Aksoy, "Yakın zamanda doktorasını tamamlayacak olanlarla birlikte akademik kadromuz daha da güçlenecektir. 2014 yılı sonunda tamamlanması planlanan yeni fakülte binası, fiziki kapasitenin artmasına ve yeni bölümlerin açılabilmesine olanak sağlayacaktır. Ayrıca yapı denetim laboratuvarının da bahar döneminde faaliyete başlaması planlanmaktadır" dedi.

Bilimsel çalışmalardan ve faaliyetlerden de bahseden Prof. Dr. Ercan Aksoy, öğrenci sayılarının bu yıl 595 olduğu belirtti.

Fen Edebiyat Fakültesinin toplantısında ise Dekan Prof. Dr. İbrahim Kavaz, 84 akademisyen ile faaliyet gösterdiklerini belirterek; "Matematik, Türk dili ve edebiyatı, tarih ve biyoloji bölümlerinde eğitim öğretim devam etmektedir. Arkeoloji, fizik, kimya ve istatistik bölümlerinin öğretim elemanı kadrosu tamamlanmış olup öğretime başlamak için yükseköğretim kurumunun öğrenci kontenjanı vermesi beklenmektedir. Batı Dilleri ve Edebiyatı, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Tarihi ve Sosyoloji bölümlerinin öğretim elemanı kadrosu tamamlandığında bölümlerin eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması planlanmaktadır" dedi.

Toplantılar, Prof. Dr. Mahmut Doğru'nun akademisyenlerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mmf ve Fef'de Akademik Kurul Toplantıları Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement