Mtso, "3.organize ile İlgili Açıklama, Bilgi Eksikliğindendir" - Son Dakika
Yerel

Mtso, "3.organize ile İlgili Açıklama, Bilgi Eksikliğindendir"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu, 3. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili yapılan açıklamanın bilgi eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

15.10.2014 17:10

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu, 3. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili yapılan açıklamanın bilgi eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin'in 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların yavaş ilerlediğiyle ilgili basına yaptığı açıklama üzerine, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. MTSO tarafından yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Mehmet Balin (MÜSİAD) Şube Başkanı) tarafından iddia edilen ve kamuoyunda 3. Organize Sanayi Bölgesi olarak bilinen (1. Organize Sanayi Bölgesi Ek Tevzii Alanı) için '3 OSB'nin Durma Noktası'nda olduğu, 3 OSB bölgesinin dağıtımı ile alakalı bir yarışma yapıldığı, Bu yarışmaya 300 firmanın başvurduğu ve bu firmalar arasından 50 firmanın seçilerek arsa tahsislerinin yapılacağının söylendiği, ama her nedense bu arsa tahsislerinin yapılmadığı" şeklinde bilgiden yoksun ifadeler kullanılarak, kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Söz Konusu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamı olarak düzenlenen ve 3 Organize Sanayi bölgesi olarak bilgilen bölge ile ilgili bilgiler aşağıda olup, kamuoyunun takdirine sunarız.

Altyapı ihalesi 2013 (Temmuz) yılında yapılmıştır. Söz konusu 19 milyon 667 Bin TL ile ihaleye çıkan alt yapı işleri ihalesi 10 milyon 335 TL ile Özsal İnşaat Firmasına ihale edilmiştir. 30 Kasım 2014 tarihinde Müteahhit firma tarafından alt yapı işleri bitirilerek teslim edilecektir. Bölgenin elektrik ihalesi ise, 15.10.2014 (Bugün) Bakanlık tarafından yapılmıştır. 1730 dönümden oluşan sanayi arsası 57 sanayicimize tahsis edilmiştir.

1007 hektarlık ilave alanın 2 milyon 588 bin metrekarelik kamulaştırma alanında Bakanlığımızın 1 milyon 876 bin metrekarelik kısmında bulunan 102 adet şahıs parseli için kamu yararı kararı alınmasında sakınca yoktur onayı vermesi üzerine Müteşebbis Heyet Başkanlığımızca kamulaştırma işlemleri devam etmekte iken, Anayasa Mahkemesinin Aralık 2013 gerekçeli kararıyla OSB Yönetimlerinin kamulaştırma yapabilme yetkisini iptal ederek, kamulaştırma yaptırabilen bir özel hukuk tüzel kişilik statüsüne dönüştürmüştür. Bu yüzden 1.Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı adına resmi bir kurum olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı kamulaştırma işlemlerine iki tarafın yapmış olduğu protokol ile devam etmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Temmuz 2014 tarihinde ilk uzlaşma komisyonu toplantısının gerçekleştirildiği, arsa sahipleriyle 5 hafta süren ikili komisyon görüşmeleri yapılmış olup görüşmeye katılan bazı parsel maliklerinin komisyonun belirlediği bedellere itiraz ettiği ve Belediyemizin kamulaştırma birimi tarafından da itirazlar mahkemeye sevk edilecektir. Yakın bir süreçte kamulaştırma işlemleri sonuçlandığı takdirde 1.etap parselasyonuna ilave olarak 2.etap parselasyonu Bakanlığımızın onayından sonra Malatya İlimize kazandırılmış olacaktır.

Tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz bu açıklama, söz konusu yatırım için büyük bir heyecanla bekleyen iş dünyamızı da üzmüştür" denildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtso, '3.organize ile İlgili Açıklama, Bilgi Eksikliğindendir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement