Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri organizasyonuyla Mudanya'nın Mirzaoba köyünde düzenlenen Yörük Şenlikleri, yağmura rağmen ilgi gördü.
Osmangazi Yörük Türkmen Dernekleri Başkanı Dinçer Akyel, şenlikte, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Yörük Şenlikleri'ni yağmurlu bir havada yaptıklarını söyledi.
Rahmetin ve bereketin bol olduğu bir günde şenliğin daha anlamlı olduğunu vurgulayan Akyel, şunları kaydetti:
"Osmanlı kültürünü, oyunlarını, gelenek ve göreneklerini yaşatmaya çalışıyoruz. Orta Asya ve Doğu Türkistan'dan dünyaya yayılan bir kültürümüz var. Kültürümüzü hep birlikte yaşıyoruz, bundan sonra da yaşatmaya devam edeceğiz. Şiddetli yağmur olmasına rağmen kalabalık dağılmadı. Bu güzel günümüzü hep birlikte kutluyor ve yaşıyoruz."
Mirzaoba Köyü Muhtarı Hakkı Aksoy ise yağmurlu bir günde şenliklere katılanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Yörüklere özgü yemekler yenildi, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği halk oyunları ekibi, gösteri sundu.
Şenliğe çok sayıda davetli katıldı.
- BURSA
Son Dakika › Yerel › Mudanya'da Yörük Şenlikleri Yağmura Rağmen Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.