Muharrem Ayı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muharrem Ayı

15.11.2013 14:23

Palandöken belediyesi "Muharrem ayı" dolayısıyla ilçe genelindeki camilerde cuma namazı çıkışında aşure dağıttı

Palandöken Belediyesi "Muharrem ayı" dolayısıyla ilçe genelindeki camilerde cuma namazı çıkışında aşure dağıttı.

Solakzade Camii önünde vatandaşlara aşure ikram eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Muharrem ayında birçok olayın yaşandığını, bu ayda peygamberlerin birçok sıkıntıdan kurtulduğunu söyledi.

Bulutlar, "Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin ile 71 arkadaşı Kerbela'da bu ayda şehit edilmiştir. Biz de Solakzade, Ebu İshak, Selimiye, Hacı Sagıp Efendi ve Muhammet Lütfi Efendi camilerinin önünde birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek adına vatandaşlarımıza aşure dağıttık" dedi.

Belediye tarafından 5 yıldır geleneksel hale getirilen faaliyet çerçevesinde bugün yaklaşık 20 bin vatandaşa aşure dağıtıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muharrem Ayı - Son Dakika


Advertisement