Muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu İnceledi - Son Dakika
Yerel

Muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu İnceledi

Muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu İnceledi

Kırşehir'deki muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu değerlendirdiler.

12.01.2012 14:22

Kırşehir'deki muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu değerlendirdiler.

Kırşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'na bağlı muhasebeciler, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun getirdiği yenilikleri düzenlen bir toplantıda masaya yatırdılar. Düzenlen toplantıya; TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir, Kırşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan ve muhasebeciler katıldı.

Toplantıda yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'ndaki değişikliklerin yanı sıra mesleki sorunlar da ele alındı. Kırşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan'ın toplantının içeriği ile ilgili bilgiler vermesinin ardından TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yücel Akdemir; Türk Ticaret Kanunu'nun dejenere edilmeden hayata geçirilmesi halinde bir devrim niteliğinde olacağını kaydederek, "Türk Ticaret Kanunu'nun bir tehdit olarak değil bir fırsat olarak görülmesi gerekiyor. Dünyada bilgi için yapılan muhasebe mesleği, Türkiye' de vergi için yapılıyor. Bu mesleği vergi için yaptığımız içinde hiçbir zaman kıymeti olmadı. Birileri bizi vergiyi kaçıran, birileri de vergi çıkaran olarak nitelendirdi. Yirmi yıldır çok ciddi mücadele vermemize rağmen hak ettiğimiz noktaya gelemedik." dedi.

Toplantı sonunda Kırşehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan tarafından TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir'e plaket takdim edildi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhasebeciler Yeni Türk Ticaret Kanunu İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement