Mülteciler Alt Komisyonu Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mülteciler Alt Komisyonu Çalışmalarına Devam Ediyor

Mülteciler Alt Komisyonu Çalışmalarına Devam Ediyor

Türkiye İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Türkiye’de bulunan mülteciler, sığınmacılar ve yasadışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıyla kurulan alt komisyon, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal başkanlığında toplandı.

15.01.2014 11:55

Türkiye İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Türkiye'de bulunan mülteciler, sığınmacılar ve yasadışı göçmenlerin sorunlarının incelenmesi amacıyla kurulan alt komisyon, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal başkanlığında toplandı.

Toplantıya komisyon üyeleri; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıya Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan Deniz Kıdemli Albay İstihbarat Daire Başkanı İlhan Kayış, Yarbay İstihbarat Daire Başkanvekili Sezgin Şakrucu, Binbaşı Tayfun Sargın, Astsubay Kamuran Ata, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Yabancı Hudut İltica Daire Başkanı Hayati Şahin, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Baysal, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Alper Kolay, Emniyet Amiri Senem Yaşlı konuşmacı olarak katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden katılan konuşmacılar özellikle İran ve Afganistan üzerinden Türkiye'ye gelen yasadışı göçmenlerle karada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmaların, gelen yasadışı göçmenlerden çok bu insanları para karşılığında kandıran umut tacirlerine yönelik olduğu üzerinde duruldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan katılan konuşmacılar ise kara yoluyla bir şekilde Türkiye'ye gelip Türkiye üzerinden Avrupa ilkelerine geçmeye çalışan yasadışı göçmenlerle mücadele hakkında bilgi verdi.

Karadeniz Hopa'dan Hatay Çevlik'e kadar tüm sahil boyunu kapsayan bir radar sistemi için çalışma yapıldığını ve 2016 yılında bu çalışmanın biteceğinden bahsedildi. Sahil güvenliği için yapılan böylesine uzun bir radar sisteminin dünyada bir ilk olduğu dile getirildi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantı sonunda komisyonun bahsedilen çalışmaları yerinde inceleme yapılmasına karar verildi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülteciler Alt Komisyonu Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement