Muratpaşa Meclisi, Ermenek İçin TBMM'ye Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Meclisi, Ermenek İçin TBMM'ye Gidiyor

Muratpaşa Meclisi, Ermenek İçin TBMM\'ye Gidiyor

Muratpaşa Belediye Meclisi, Ermenek Mahallesi’ndeki Hazine’ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayılı kanunda bulunan iki kelimenin değişmesi için Türkiye Büyük Millet Meclis’ne (TBMM) gitme kararı aldı.

04.11.2015 16:31

Muratpaşa Belediye Meclisi, Ermenek Mahallesi'ndeki Hazine'ye ait taşınmazların üzerindeki yapı sahiplerinin sorununun çözümüne olanak tanıyan 4706 sayılı kanunda bulunan iki kelimenin değişmesi için Türkiye Büyük Millet Meclis'ne (TBMM) gitme kararı aldı.

Muratpaşa Belediyesi Kasım Ayı olağan meclis toplantısı Belediye Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan gecekondu önleme bölgesinde bulunan Güzeloba-Ermenek Mahallesi'nde (Obruklar Mevki) hak sahipliği araştırması ve yer tahsisi yapılmasına ilişkin madde oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. Başkan Uysal, parti üyelerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giderek yasanın 2 kelimesinin değiştirilmesi için öneride bulunulması teklifinde bulundu. Bunun üzerine diğer parti üyeleri teklifi kabul ederek TBMM açıldıktan sonra Ankara'ya gitme kararı aldı.

MHP'NİN YENİ MECLİS ÜYESİ NİHAT ÖDAĞCOĞLU OLDU

Muratpaşa Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın başvurusu ile gündeme alınan MHP'den istifa ederek bağımsız kalan Ömer Yücesoy'un üyeliğinin düşürülmesi savunmasının reddi ile gerçekleştirildi. Yücesoy'un üyeliği MHP ve CHP'nin oyları ile düşürülmesinin ardından Kasım Ayı olağan meclis toplantısında MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş MHP Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeliğine Nihat Ödağcoğlu'nun getirildiğini söyledi.

AK PARTİ OLARAK ERMENEK SORUNUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

İlgili madde ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Öner, "Seçim döneminde 56 mahallemize gitmek durumunda kaldık. Karşılaştığımız sorunların içerisinde en çok dikkat çeken Ermenek Mahallesi Ciddi sorunlar oldu. Ermenek Mahallesi'nde ki vatandaşlarımız yerlerinden çıkarılma ile alakalı çok ciddi sıkıntı içerisindeler. Biz açıkçası AK Parti olarak sizden ricamız Ermenek Mahallesi'nde ki sıkıntılara biran önce çözüm bulmanız. Burada ki hak sahiplerinin haklarını kanun çerçevesinde verilmesini istiyoruz"dedi.

ERMENEK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN HEP BERABER TBMM'YE GİDELİM

AK Parti Grup Sözcüsü Öner'in konuşmasına yanıt veren Başkan Ümit Uysal,"Ermenek'te ki sorunu 30 Mart Yerel seçimlerinden önce inceledim. Ermenek Mahallesi'ne gittiğimde insanlar tapuyu verecek misin dediler. Ben veremem dedim. Bunun yasal olarak karşılığı yok. 4706 sayılı yasa var. Kamu arazilerinin içinde belli bir tarihten önce yapılan arazileri hiçbir partinin itiraz etmeyeceği 775 sayılı yasa kapsamında müracaat edemeyen hazine arazilerinin taksitle ihalesiz satılabilmesi ile ilgili fıkra da ki 2 kelimenin değiştirilmesi gerekiyor. Yasa değişikliği olması gerekiyor. Bunun dışında bu yerler hazineden belediyeye yasa kapsamında devredildi. Bu yerlerin tekrar hazineye devri yasanın uygulanmaması anlamına gelir. Yasanın uygulanması kapsamında devredildi. Yasada 2 kelime değişmesi gerekir. Hep beraber TBMM'ye gidelim. Sorun çözülsün. 30 Mart seçimlerinden önce ne söylediysem şimdi de aynıdır. Ama siyaset denen şey ilginç bir şey. İnsanlarından korkularını değişik yerlerden sevk ve idare edenler var. Bu korkulardan pay çıkarmak isteyenler var. Gerçek şu ki 4706 yasada küçük değişiklik yapmadan hak sahiplerine veremeyiz. İçinde evi olanların ihalesiz vermek için çaba sarf ediyoruz. Görevimiz bu. İkameti olmayan yerlerde bütün Muratpaşa'nın hakkı vardır. Bunu satacağız kamu hizmetine dönüştüreceğiz. Çok geniş kamu arazileri yan yana durduğu zaman imar planına uygun bir şehirleşme istiyoruz. Evi olanların yerleri korunarak. Bizim çalışmalarımız ikamet edilmeyen yerler ile ilgili diye 100 defa anlattım. Meclis başkanlığından iktidar partisinden de katkı olacaktır. Gidelim izah edelim" Şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Meclisi, Ermenek İçin TBMM'ye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement