Muratpaşa, Popüler Kültür Konuşmalarında 'Modernite' Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa, Popüler Kültür Konuşmalarında 'Modernite' Konuşuldu

Muratpaşa, Popüler Kültür Konuşmalarında \'Modernite\' Konuşuldu

Muratpaşa Belediyesi’nin Popüler Kültür Konuşmaları’nın ikincisinde Latife Tekin, Serdar Taşçı, Ahmed Balad Çoşkun, ‘Modernite’ üzerine konuştuMuratpaşa Belediyesi, siyasetten aşka, sinemadan müziğe, gündelik yaşamın tüm ayrıntılarının konuşulduğu Popüler Kültür Konuşmaları’nı sürdürüyor.

20.11.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin Popüler Kültür Konuşmaları'nın ikincisinde Latife Tekin, Serdar Taşçı, Ahmed Balad Çoşkun, 'Modernite' üzerine konuştu

Muratpaşa Belediyesi, siyasetten aşka, sinemadan müziğe, gündelik yaşamın tüm ayrıntılarının konuşulduğu Popüler Kültür Konuşmaları'nı sürdürüyor. Popüler Kültür Konuşmaları'nın ikincisinde Latife Tekin, Serdar Taşçı, Ahmed Balad Çoşkun 'Modernite' üzerine konuştu. Popüler Kültür Konuşmaları'nın ikincisinin açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ülkemizde, takınma sığınma, takımlara bölünmenin önemsendiğini ifade ederek "Modern miyiz? Gelenekçi miyiz? Diyerek kendimizi tarif ederek kurtulmak istiyoruz" dedi.

Atatürk'ün modernleşme hareketi

Tarihsel süreç içerisinde modernitenin, sanat merkezli yenileşmeyi ifade ettiğini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal "Günlük gelişmelere; özgürlüğe bir zararı faydası var mı? Adalete, eşitliğe, barışa zararı faydası var mı? Diye bakarsak modalardan, basit akımlardan kendimizi sıyırmış oluruz. Atatürk'ün modernleşme hareketleri, çok büyük oranda hem cinsiyetler hem sınıflar hem de bütün insanlar arasında, özgürleştirici, bireyleştirici, eşitliğe doğru, daha adil kılan bir büyük devrim. Ben bunun destekçisiyim. Günümüze uyarlanarak sürdürülmesinden de yanayım" diye konuştu.

'Tarhana Osman' olarak bilinen Doç. Dr. Osman Nuri Koçtürk'ün, tarhana gibi geleneksel ve sağlıklı gıdaların tüketilmesi yönündeki mücadelesine atıfta bulunan Başkan Uysal, "Demek ki modern olan her zaman doğru ve iyi değil. Geleneksel olan da her zaman iyi ve doğru değil. Kıyaslamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Melih Cevdet Anday anısına gerçekleştirilen Muratpaşa Belediyesi Popüler Kültür Konuşmaları'nın ikincisinde, siyaset ve iletişim sosyolojisi çalışmalarıyla bilinen akademisyen Serdar Taşçı ile Latife Tekin ve Ahmed Balad Coşkun, 'Modernite' üzerine değerlendirmelerini, Antalyalılarla paylaştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa, Popüler Kültür Konuşmalarında 'Modernite' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement