Muratpaşa'ya Rusya'dan Kardeş Kent - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'ya Rusya'dan Kardeş Kent

Muratpaşa\'ya Rusya\'dan Kardeş Kent

Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen'i ziyaret eden Rusya'nın Kostroma Belediye Başkanı Pereverzeva, iki belediyenin kardeş kent olması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

07.08.2012 12:44  Güncelleme: 13:03

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret eden Rusya'nın Kostroma Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, iki belediyenin kardeş kent olması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Rusya'nın Kostroma Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, tatil için geldiği Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i ziyaret etti. Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Gaye Doğanoğlu'nun organize ettiği ziyarette, her iki belediyenin ilerleyen süreçte kardeş şehir olabilmesi için karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Kostroma'da bulunan Turizm Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin Antalya ile yakından ilgilendiğini ve Akdeniz Üniversitesi ile öğrenci değişimleri gerçekleştirdiklerini belirten konuk Belediye Başkanı İrina Pereverzeva, "Antalya tarihi ve turistik mekanları açısından son derece önemli. Çok güzel tarihi değerleriniz var. Belediye başkanı olduğum Kostroma'da tarihe büyük önem veriyor" dedi. Muratpaşa ile kardeş kent olmak istediklerini belirten Pereverzeva, ülkesine dönünce bununla ilgili girişimlerde bulunacağını belitti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ise, "Kostroma Belediyesi ile kardeş şehir olmayı bizde isteriz. Ancak bunun bir takım prosedürleri var. Belediye meclislerinin karar almasından sonra kardeş şehir olma süreci daha hızlı ilerler. Bizlerde sizleri kardeş şehrimiz olarak görmekten mutluluk duyarız" dedi. Her iki belediye başkanı ziyarette belediyelerinin çalışmaları ve projeleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde de bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'ya Rusya'dan Kardeş Kent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement